Nagy a boldogság a Magyar Postánál

postaHárom évre szóló, összesen 15 százalékos alapbér-fejlesztésről szóló megállapodást kötött a Magyar Posta a két legnagyobb postás szakszervezettel – közölte a társaság.

A postai dolgozók 2021-ben július elsejétől négy százalékos alapbér-fejlesztést kapnak, ezen túlmenően a vállalat a lojalitás elismerésére megemelte az idei évi béren kívüli juttatás összegét bruttó 300 ezer forintra. A munkavállalók a júliusi fizetésükkel, azaz augusztus elején kapják meg először a megemelt bért, ezen felül – szintén augusztusban – utalja a munkáltató az éves béren kívüli juttatás felét, a bruttó 150 ezer forintot, a másik felét pedig december elején kapják kézhez a munkatársak. A 2021-2023-as időszakra szóló megállapodás szerint a három év alatt összesen 15 százalékkal emelkedik a postai munkatársak bére. A 2021-es négy százalékot követően 2022-ben átlagosan kilenc százalékkal, 2023-ban pedig két százalékkal növekszik a postások alapbére. A következő évekre szóló béremelések részletes szabályait később határozzák meg a felek. Schamschula György vezérigazgató a közleményben rámutatott arra, hogy a megállapodás 2023-ig garantálja a bérek kiszámítható emelkedését minden postai dolgozónak. A bérmegállapodás egyrészt elismeri a munkatársak teljesítményét, elkötelezettségét, másrészt kiszámítható és fenntartható a Magyar Posta számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A lakosság fele még mindig "őskövülettel" kommunikál

ked jún 29 , 2021
A 14 éves és annál idősebb lakosság fele használ még vezetékes telefont, de kétharmaduk szerint a mobiltelefon tökéletesen helyettesíti azt – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság. A hatóság szerint az előfizetők csaknem kilencven százalékának csak egy tévével és internettel közösen előfizethető, kedvező csomag miatt van vezetékes telefonja, és […]
telefon

És még ez is...