Magyar Posta: drágulás jön

Schamschula György, a Magyar Posta vezérigazgatójaA Magyar Posta június elsejétől átlagosan 6,1 százalékkal emeli a belföldi és a nemzetközi csomagfeladás díjszabását a költségek növekedése és a nemzetközi szállítási díjak drasztikus emelkedése miatt – közölte a társaság.

A két kilogrammos súlyhatárig az MPL Postacsomag 110 forinttal lesz drágább június elsejétől, az MPL Üzleti Csomag pedig 115 forinttal házhoz szállításnál és 55 forinttal a csomagautomatára feladott küldeményeknél. A lakossági csomagok többsége kisebb súlyú, a teljes feladott volumen mintegy kétharmada két kilogramm alatti, ennél a kategóriánál a drágulás száz forint körüli. A csomagtermékek díjazása azonban nemcsak a súlytól függ, hanem attól is, hogy milyen kézbesítési szolgáltatás kapcsolódik hozzá, így például a csomagautomatán feladott csomagok díja a legalacsonyabb, míg a házhoz szállítással feladott termékeké a legmagasabb. A nemzetközi csomagszolgáltatásban az átlagos áremelkedés a belföldi szolgáltatásokat meghaladó mértékű lesz, tekintettel arra, hogy a nemzetközi költségek, köztük kifejezetten a légi szállítási díjak jelentős mértékben emelkedtek március óta. A szállítási díjak több viszonylatban is három-négyszeresére nőttek, ennek eredményeként a nemzetközi szolgáltatások díjai átlagosan 15,78 százalékkal emelkednek. Az Európai Unió országaiba címzett csomagküldemények lakossági feladási díja átlag alatt, 12 százalékkal drágul.

A társaság a hazai nagyobb csomaglogisztikai piaci szereplők közül utolsóként emeli meg árait, azt a piaci árváltozások tíz százalék alatti mértékéhez igazította. A nemzetközi csomagfeladás díjait a Magyar Posta a veszélyhelyzet elmúltával felülvizsgálja – írják a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Régen csak fogyasztók voltunk, ma már hírszerkesztők és médiagyártók is vagyunk

vas máj 17 , 2020
A belföldi negyedéves mobilinternet-forgalom – 2019 végén – túllépte a 93 millió gigabájtot, miközben fél évvel korábban csak 79 millió gigabájt volt – jelentette ki Karas Mónika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke a vasárnapi távközlés világnapja apropóján. Karas szerint elmosódtak a határok az informatika, az elektronikus hírközlés és […]

Friss, ropogós