Mostantól bárki videózhatja az intézkedő rendőröket

Kina-rendorBárki videóra veheti ezentúl az intézkedő rendőröket Kínában – erről a közbiztonsági minisztérium döntött a központi televízió szerdai közlése szerint. A videózás egyetlen feltétele, hogy a felvétel készítésével ne akadályozzák feladataik elvégzésében az egyenruhásokat. A döntéssel – amely egy most kiadott új szabálygyűjteménynek a része – azt szeretnék elérni, hogy a polgárok nagyobb ellenőrzési jogot kapjanak a bűnüldözők tevékenysége felett – derült ki a híradásból. A rendelkezések a bűnügyi, közrendvédelmi és közlekedési cselekményekben eljáró rendőrökre vonatkoznak és nagyrészt a hatósági intézkedések átláthatóságát segítik.

A rend őreinek intézkedésük során eddig is kötelességük volt azonosítaniuk magukat és bizonyítás céljából mobil hangfelvevő eszközzel rögzíteniük kellett a történéseket. Az új szabály előírja azt is, hogy minden egyes rendőrnek állandóan magán kell viselnie az azonosítását szolgáló információkat. Kínában különösen a közösségi médiában, elsősorban vidéki helyszínekről időről-időre megjelennek olyan, okostelefonokkal készített amatőr videofelvételek, amelyek tanúsítják a rendőrök brutális fellépését. Ezek rendszerint közfelháborodást váltanak ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nőtt az informatika szakok iránt az érdeklődés

csü júl 28 , 2016
ShareTweetPinSharePalkovics László oktatási államtitkár bejelentette, hogy a 111 219 jelentkezőből felvett 74 652 hallgató közül állami ösztöndíjas képzésben 57 111-en kezdhetik meg tanulmányaikat, míg költségtérítéses formában 17 541-en tanulhatnak majd. Alapképzésre 47 026, mesterképzésre 13 195, osztatlan képzésre 6793, felsőoktatási szakképzésre 7638 hallgató nyert felvételt. Alap- és osztatlan képzésben a […]

És még ez is...