Mesterséges intelligencia: közösségét hozná létre Franciaország

Mistral  francia mesterséges intelligenciaBruno Le Maire francia gazdasági miniszter a mesterséges intelligencia (MI) európai közösségének létrehozását javasolta vasárnap az innovációs erőforrások jobb összehangolása érdekében.

„Ez a projekt összehozná a legjobb kutatókat, a legjobb tudósokat, a legjobb start-upokat és a legjobb adatközpontokat közös elvek mentén, hogy megelőzzük a biztonsági és kulturális visszaéléseket” – mondta a tárcavezető a Le Journal du Dimanche című hetilapnak adott interjúban. Szerinte Franciaországnak előnye van a mesterséges intelligencia terén, és „egy ambiciózus projekt felé kell vezetnie Európát”. Az e téren elért sikerek szimbóluma a francia Mistral MI, amely szerinte egyike a legjobbaknak Európában.

A Mistral MI „hazánkban dinamikus ökoszisztémát talált, finanszírozást, kulturális modellt, igényt (…) Franciaország továbbra is vezető szerepet fog betölteni a mesterséges intelligencia területén Európában, ha egyszerűsítjük eljárásainkat, ha rendelkezésre bocsátjuk a szükséges tőkét, ha megvédjük nyílt forráskódú modellünket” — mondta Le Maire. „Európában minden adott ahhoz, hogy megnyerjük az MI-csatát” – tette hozzá a tárcavezető. „Eljött az ideje, hogy az Európai Unió összekapcsolja az innovációt és a kockázatot, azáltal, hogy a tömeges beruházást helyezi előtérbe a szabályozás előtt. Mivé akarunk válni? Az újfajta tudás előállítóivá? Vagy csak a Meta és a Google ügyfeleivé?” — mondta a miniszter.

Január közepén Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke arra szólította fel az Európai Uniót, hogy „duplázza meg erőfeszítéseit” a mesterséges intelligencia területén annak érdekében, hogy ne maradjon le az Egyesült Államok mögött. Két hét héttel később a tagállamok jóváhagyták a mesterséges intelligencia szabályozására vonatkozó első jogszabályt, figyelembe véve az induló vállalkozások igényeit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kábítószer-kereskedelem: Vizsgálják a Meta érintettségét

hét márc 18 , 2024
ShareTweetPinShareAz USA vizsgálatot folytat a Meta ellen az illegális kábítószer-kereskedelemben játszott szerepe miatt — írja a The Wall Street Journal (WSJ). Virginiai ügyészek vizsgálják, hogy a Facebook-anyavállalata a Meta közösségi médiaplatformjai elősegítették-e kábítószerek illegális értékesítését, és hasznot húztak-e belőle – jelentette szombaton a WSJ dokumentumokra és az ügyet ismerő személyekre […]
facebook

És még ez is...