Megvannak az MVM EDISON startup verseny nyertesei II.

TourMix: Bagdy Márk, Márky AndrásRekord számú, több mint 260 beérkezett pályamunka közül kiválasztott nyolc döntős csapat közül hirdetett győzteseket a szakmai zsűri az MVM EDISON startup versenyen. A legjobbnak választott első három helyezett csapat akár ötvenmillió forint értékű magvető befektetéshez juthat az MVM Csoporttól. Az MVM EDISON 2021 ötlet fázis kategóriájának második helyén végzett a TourMix.

Az EU-ban a légszennyezés jelenleg napi ezer ember haláláért felel. A globális szén-dioxid-kibocsátás 15 százaléka pedig a közúti szállításból származik. A fuvarozás óriási káros anyag-kibocsátásának problémája egyre több embert érint, és egyre többen szeretnének tenni ellene. A TourMix csapata által megálmodott szolgáltatás az e-kereskedelem logisztikájának zöldebbé tételével veszi fel a harcot a légszennyezés ellen. Ehhez a sokak által már ismert sharing economy-t, azaz a megosztáson alapuló, közösségi gazdaság erejét – amely sokaknak ismerős lehet akár a szállás-, akár az autómegosztó platformok miatt – használják fel. A fiatalok által megálmodott alkalmazás a házhoz szállítást forradalmasítaná a közösség bevonásával. Megoldásuknak köszönhetően a csomagrendelés akár fél óra alatt megérkezhet, míg a környezeti terhelés egy átlagos kézbesítési folyamathoz képest jelentősen alacsonyabbá válhat. Csapattagok: Bagdy Márk, Márky András.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Felmérés: Magyarországon népszerűek a felhőszolgáltatások az okostelefont használók körében

ked jún 1 , 2021
Magyarországon az okostelefont használók körében népszerűek a felhőszolgáltatások, a harmadik helyet foglalják el a telefon leggyakrabban használt funkciói közül, az első helyen a böngésző, a második helyen a térképszolgáltatások állnak – állapította meg egy friss vizsgálat. A felhasználók 61 százaléka már a felhőn keresztül végez biztonsági mentést az okostelefonján található […]
okostelefon