Digitális alkalmazás segíti a hallgatókat a szegedi egyetemen

Digitális alkalmazás segíti a hallgatókat a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) mindennapjaik megszervezésében a szorgalmi és a vizsgaidőszakban.

A felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatóságának közleménye szerint a Neptun rendszerre épülő alkalmazás hasznos információkat jelenít meg, mint például az oktató és a tanterem nevét, miközben a térképnézet pontosan megmutatja, hol lesz az adott óra vagy vizsga; az útvonaltervező pedig segít megtalálni a tanteremhez vezető leggyorsabb utat. A chatbot minden felhasználó saját óra- és vizsgarendjét mutatja a kezdéskor szükséges első regisztráció után, a rendszeres frissítéseknek köszönhetően naprakészen, az esetleges terem- vagy időpontváltozásokat követve. A chatbot előnye, hogy nem szükséges hozzá semmilyen applikáció letöltése, a szolgáltatás eléréséhez csak egyszeri, a Neptun-kódot igénylő regisztráció kell.

A felhasználóbarát, az óratípusokat és a vizsgákat különböző színnel jelölő felületen az egyes órára vagy vizsgára kattintva jelennek meg a részletes információk – köztük a kreditek száma is -, így áttekinthető és követhető a naptár. Ha valaki a másnapi óráira kíváncsi, elég a “holnap” szót beírnia, vagy ha a következő vizsgája időpontját szeretné megtudni, a “következő” szóval is tud keresni. Az Órarend chatbotot a RoboRobo munkatársai fejlesztették, akik valamennyien az SZTE egykori diákjai, a tesztelésben pedig több mint ötven szegedi hallgató vett részt. Szakál Péter, az SZTE oktatási igazgatója a fejlesztéssel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy az egyetem növelni szeretné a hallgatók elégedettségét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.