Megnövelt mobilhálózati kapacitással készül a Telekom a nyárra

A Magyar Telekom kapacitásbővítéssel készül a hazai nagy tavak környékén a nyári csúcsszezonban várhatóan megnövekedő mobilforgalomra. A fejlesztések célja, hogy az egyidejű nagy terhelés ellenére se tapasztaljanak az ügyfelek lassulást, akadozást telefonálás, netezés vagy a különböző mobilalkalmazások használata közben. A szolgáltató hozzávetőleg 150 bázisállomással szolgálja ki az ügyfeleit a Balaton térségében, ezekből negyven bázisállomást már kibővített, ami így jelentősen növeli az állomások körzetében elérhető kapacitást. További harminc állomást az elkövetkező hetekben, tehát még az idei szezonban fejlesztenek. A munka azonban a nyár végével sem áll meg, a Balaton környékén az összes állomás kibővítésre kerül annak érdekében, hogy az ügyfelek mindenhol élvezhessék a kiváló szolgáltatásminőséget.

Július hónapban a Balaton környékén elsőként, 15 állomással hat vízparti városban – Siófokon, Tihanyban, Balatonalmádiban, Fonyódon, Balatonföldváron és Balatonszabadi-Sóstón – teszi elérhetővé a Telekom a még nagyobb sávszélességet, alacsonyabb késleltetést és sokkal több eszköz egyidejű, gondtalan csatlakozását lehetővé tevő 5G szolgáltatást. A tervek szerint a nyár végére összesen 40-re bővül a szolgáltató Balaton körüli 5G lefedettséget biztosító állomásainak száma. Az 5G szolgáltatás arra alkalmas készülékkel és megfelelő díjcsomaggal vehető igénybe a lefedett területeken. A Velencei-tó térségében 16 bázisállomás biztosítja a szolgáltatást, ezek közül minden második torony bővítésére sor kerül a nyár folyamán. A Tisza-tó térségét kiszolgáló tornyok közül is fejleszti egyik mobilállomását a Magyar Telekom a nagyobb kapacitás biztosítása érdekében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

BGH: a Facebook visszaél piaci fölényével

csü jún 25 , 2020
Visszaél piaci fölényével a Facebookot üzemeltető társaság Németországban – mondta ki a német szövetségi legfelső bíróság (BGH). A testület megerősítette a szövetségi versenyhivatal (Bundeskartellamt) egy 2019 februárjában hozott döntését, amely szerint a Facebook – illetve a portált és egyéb szolgáltatásokat, például az Instragram közösségi portált és a WhatsApp azonnali üzenetküldő […]
Facebook