Állítólag naponta több, mint egymillióval nő a mobil internetezők száma

Egy friss jelentés szerint az új mobil szélessávú előfizetések száma 2022-ig 2,6 milliárddal bővül: ez naponta átlagosan több, mint egymillió előfizetőt jelent.

A mobil internetkapcsolatok további gyors bővülését jósolja egy friss kutatás, amely szerint a globális mobil adatforgalom a mostani szintjének nyolcszorosára növekszik 2022-re. A következő hat évben csaknem 2,6 milliárd új előfizetővel bővülnek a mobil szélessávú hálózatok. A jelentés 2013 óta a legnagyobb éves mobil adatforgalom növekedést jelzi, amely főleg az Indiában tapasztalható erőteljes növekedésnek köszönhető, de az okostelefonok használata és a mobil internetes szolgáltatások egyszerű elérhetősége jelentős mértékben járul hozzá ezekhez a forgalmi adatokhoz.

A vizsgálat szerint 2018-ban az LTE (4G) az előfizetések tekintetében a legnagyobb hozzáférési technológiaként maga mögé fogja utasítani a GSM-et. Ennek a technológiának a bevezetési és elfogadási üteme példa nélkül álló. Mindössze öt évre volt szükség ahhoz, hogy az LTE 2,5 milliárd emberhez eljusson, szemben a WCDMA/HSPA vagy a 3G nyolc évével. Egyedül ennek az évnek az első negyedévében a piac 250 millió új LTE előfizetéssel bővült. Míg az LTE elterjedését a magasabb szintű felhasználói élmény és a gyorsabb hálózatok iránti igény serkentette, az 5G bevezetését a fejlett mobil szélessávú képességek, valamint a hatékonyságot és automatizálást célzó iparági megoldások iránti igény is előmozdítja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.