Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban XIV.

matek

  • A fogyasztói mérések alapján a Hi-Res Audio letöltések száma 2014 áprilisa óta 11 százalékról 53 százalékra növekedett — jelentette a Sony.
  • Tudta, hogy a GVH felmérése szerint a cégek 16 százaléka szerint a versenytörvény sportrendezvények rendjének fenntartására is kiterjed?
  • A Kaspersky Lab harmadik negyedévet elemző jelentése szerint két kiberkémkedési kampány – a Crouching Yeti és az Epic Turla – fontos célpontokat támadott legalább tíz iparágban, többek között kormányzati intézményeket, nagykövetségeket, katonai létesítményeket, kutató szervezeteket és informatikai cégeket.
  • Az IDC elemzése szerint az e-mail továbbra is a legelterjedtebb eszköz a közös munkában. Előrejelzésük szerint a vállalati e-mail szolgáltatások árbevétele 2017-re eléri a 4,7 milliárd dollárt.
  • A 2014-ben várhatóan összesen 800 millió új okostelefon-előfizetés lesz, így ezek száma a világon összesen 2,7 milliárdra emelkedik — áll az Ericsson friss jelentésében.
  • A 2013-as 2,5 százalék után idén becslések szerint mintegy 3-4 százalék lehet az online kereskedelem részesedése a teljes kiskereskedelmi forgalomban — áll az Extreme Digital nemrég kiadott közleményében.
  • A Cisco Connected World Technology Report (CCWTR) című jelentése szerint az Y generációs válaszadók 54, az X generációs válaszadók 38 százalékának első dolga ránézni az okostelefonjukra ébredés után.
  • Felmérések szerint a hazai internethasználók több mint harminc százaléka adatbiztonsági félelmek miatt tartózkodik az online vásárlástól.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Magyar projekt a legjobb öt között

pén dec 5 , 2014
Öt ország – közöttük Magyarország – innovációs informatikai projektjét választották ki a PROFIS – azaz a Promotion of Financing Innovation in South-East Europe – Innováció Finanszírozásának Támogatása Délkelet-Európában elnevezésű nemzetközi ötletversenyen — írja az MTI. Összesen 18 induló közül választották ki az öt nyertest, akik Magyarország, Ausztria, Románia, Szlovénia, és […]