Magyar projekt a legjobb öt között

innovacioÖt ország – közöttük Magyarország – innovációs informatikai projektjét választották ki a PROFIS – azaz a Promotion of Financing Innovation in South-East Europe – Innováció Finanszírozásának Támogatása Délkelet-Európában elnevezésű nemzetközi ötletversenyen — írja az MTI. Összesen 18 induló közül választották ki az öt nyertest, akik Magyarország, Ausztria, Románia, Szlovénia, és Olaszország csapatai lettek.

Skultéty Tamás, a Bay Zoltán Nonprofit Kft., ügyvezető igazgatója, a PROFIS projekt koordinátora elmondta: kétéves projekthez az Európai Unió egymillió eurós támogatást nyújtott a partnerországoknak. Célja, hogy a startup vállalkozások finanszírozási problémáinak megoldásához nyújtson segítséget és elősegítse a nemzetközi tudástranszfert a befektetői kapcsolatteremtéssel együtt. Dőry Tibor, a győri Széchenyi István Egyetem igazgatója, a projekt magyarországi partnere kiemelte: az a cél, hogy a képzéssel a versenyzők induló projektjeiből a befektetők számára is nyereséges vállalkozás legyen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

D-Link: zenét mindenhova

pén dec 5 , 2014
A D-Link legújabb fejlesztése, a Music Everywhere az Androidos vagy iOS alapú okostelefonokról közvetlenül a nappali hangfalrendszerére továbbítja a mobilkészüléken elindított zenét. Mindezt pedig a lehető legegyszerűbben UPnP kapcsolaton illetve AirPlay-en keresztül az otthoni wifi hálózaton. Mindegy, hogy YouTube videót nézünk vagy Spotify-ról szól a zene, a szabványos 3,5 mm-es […]