Márciusban is csökkent a vezetékestelefon-előfizetések száma

telefonAz NMHH gyorsjelentése szerint márciusban a teljes hangcsatorna-számon belül a hagyományos vezetékestelefon-vonalak száma a hónapban 1,633 millió (az előző hónapban 1,647 millió), a kábeltelevíziós hálózaton működő hangcsatornák száma 725 ezer (az előző hónapban 718 ezer), míg az ip-alapú hangcsatornák száma 621 ezerre nőtt az előző havi 613 ezerről. A teljes piacra vonatkozó hangcsatornák becsült értéke 3,040 millió 2014. március végén.

A vezetékes hangszolgáltatások esetében, a teljes (becsült) piacot alapul véve legnagyobb piaci részesedése a Magyar Telekomnak van, ez 56,4 százalékot jelent. Második helyen UPC áll 14,7 százalékkal, harmadik az Invitel 12,6 százalékkal, majd a Digi 9,7 százalékkal következik a sorban. A piac fennmaradó részén több tucat kis szolgáltató osztozik.

Márciusban a száz főre jutó vezetékes hangátviteli csatornák száma 30,16 darab, a háztartások vezetékestelefon-ellátottsága pedig 64,10 százalék volt. Az előfizetők hagyományos telefonvonalon 258 millió, IP-alapon pedig 143 millió percnyi hívást kezdeményeztek. A vizsgált hónapban az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama 134,7 perc volt. A 2014. márciusi adatok szerint az előfizetők a szolgáltató váltást megkönnyítő számhordozhatóság keretében összesen 711 ezer számot hordoztak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Glass Hack Budapesten

hét máj 5 , 2014
A viselhető technológia legújabb trendjét elindító Google Glass a szoftverfejlesztők új célpontja. Budapesten május 23 és 25. között szoftverfejlesztők, designerek, videó és animációs művészek, valamint üzletfejlesztők mérik össze tudásukat az okosszemüveg alkalmazások fejlesztése területén. A Colabs és az EU Edge közös szervezésű Google Glass szoftverfejlesztő workshopja (szakzsargonban hackaton) először gyűjti […]

Friss, ropogós