Már nyaralni sem tudunk internet nélkül

csaladi-vakacioA magyarok hatvanöt százaléka hasznos eszköznek tekinti az internetet az üdülés megtervezésében, a nyaralás során nyolcvanhét százalék csatlakozik a világhálóra, a wifi elérés pedig negyvennyolc százalék számára fontos szempont a szálláshely kiválasztásakor — derül ki a PayPal felméréséből. Az internetes eszközök használatában a felmérésben részt vevő négy ország – Csehország, Görögország Lengyelország és Magyarország – között a magyarok vezetnek: az utazás megtervezéséhez a magyarok hatvanöt százaléka, a lengyelek ötvenhat százaléka, a csehek negyvenkét százaléka, és a görögök harminckilenc százaléka találta hasznosnak ezeket a lehetőségeket. A magyarok harmincöt százaléka keresőmotorokkal, huszonkét százalék utazási oldalakon keres ajánlatokat, és huszonöt százalék használja az úti célról való információk összegyűjtésére is.

Az internet nem csak a nyaralás megkezdése előtt, hanem az ott-tartózkodás idején is fontos: a magyarok nyolcvanhét százaléka használja az internetet az utazás során, negyvennyolc százaléka a nyaralás alatt a közösségi média oldalakat látogatja, hetvenegy százalékuk használja az online térképeket, de a munkával kapcsolatos kérdésekre is gyakran rákeresnek, és vásárolnak is. A kutatás szerint a nyaralás során a fizetés legtöbb alkalommal továbbra is készpénzben történik. A magyarok hetven százaléka továbbra is ezt a fizetési formát részesíti előnyben. Ugyanakkor azok száma, akik a nyaralás során felmerülő költségek többségét online szeretnék fizetni a tavalyi évhez képest megduplázódott, minden kutatásban résztvevő országban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Pornó: a romlott Budapest idén sincs a toplistán

ked júl 19 , 2016
Mátészalka 2016 nyarának pornófővárosa hazánkban – derült ki a legnagyobb hazai szexpartner kereső oldal legutóbbi kutatásából. Korábbi felmérésekből kiderült, hogy július második felében tetőzik a szexuális tartalmak keresése az interneten. Az elmúlt év végén a kazincbarcikaiak keresték a legtöbb online pornót, idén nyáron Mátészalka áll az első helyen. Barcikán nagyon […]