Magyar hackert ad ki Románia az Egyesült Államoknak

Cretu-PowellRománia ideiglenesen kiadja az Egyesült Államoknak a Guccifer nevű hackert, aki számos román és amerikai magas rangú politikus elektronikus postaládáját törte fel. A kiadatás azt követően vált lehetővé, hogy a román legfelsőbb bíróság döntött erről. A temesvári ítélőtábla első fokon még megtagadta a kiadatást, ezt most jogerős ítéletben felülbírálta a legfelsőbb bíróság. A Guccifer és Micul fum (Kis füst) álnéven működő, magyar nemzetiségű Lehel Marcel Lázár Romániában 2014-ben már elítélték hét év szabadságvesztésre, jelenleg az aradi börtönben tölti büntetését. Legfeljebb másfél évre adják ki az Egyesült Államoknak, hogy részt vehessen az ellene ott indított jogi eljárásokon. A tengerentúlon 2014 júniusában emeltek vádat ellene amerikai állampolgárok ellen elkövetett bűncselekmények miatt.

Az egykori taxisofőr Romániában feltörte például George Maior volt belföldi hírszerzési főnök elektronikus postaládáját, de áldozatainak lajstromán szerepelt Colin Powell volt amerikai külügyminiszter is. A hacker nyilvánosságra hozta a román Corina Cretu jelenlegi regionális politikáért felelős uniós biztos Powellnek küldött szerelmes leveleit, és az amerikai politikus emiatt magyarázkodásra kényszerült. A hacker hozzáfért a Bush és a Rockefeller család tagjainak, valamint Steve Martin színésznek a személyes leveleihez és dokumentumaihoz. A hacker tavaly márciusban egy román portálnak adott interjúban magányos harcosnak nevezte magát, aki az “árnyék világkormány, a Rockefeller és a Rothschild családok, valamint egyéb okkult erők ellen harcol”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kárpátaljai gyerekek étkeztetésére gyűjt támogatókat a budafoki önkormányzat

hét márc 7 , 2016
A kárpátaljai magyar iskolás gyerekek menzai étkeztetésének támogatására indít adománygyűjtést a főváros XXII. kerületének önkormányzata – közölte a városrész polgármesteri hivatala csütörtökön az MTI-vel. A közlemény szerint Budafok-Tétény önkormányzata arra kéri a magyarországi települések vezetőit, indítsanak a XXII. kerületihez hasonló, helyi adománygyűjtő akciókat. Kiemelték, hogy “égetően” nagy szükség van újabb […]