Kárpátaljai gyerekek étkeztetésére gyűjt támogatókat a budafoki önkormányzat

MezőkaszonyA kárpátaljai magyar iskolás gyerekek menzai étkeztetésének támogatására indít adománygyűjtést a főváros XXII. kerületének önkormányzata – közölte a városrész polgármesteri hivatala csütörtökön az MTI-vel. A közlemény szerint Budafok-Tétény önkormányzata arra kéri a magyarországi települések vezetőit, indítsanak a XXII. kerületihez hasonló, helyi adománygyűjtő akciókat. Kiemelték, hogy “égetően” nagy szükség van újabb pénzadományokra, hiszen 2016 januárjától az ukrán állam lényegében megszüntette az iskolai étkeztetés normatív támogatását, és a szülők döntő többségének fizetnie kell ennek költségeit. Közülük sokan azonban nem képesek erre, így egyre több kárpátaljai gyerek esik el a napi egyszeri iskolai étkezéstől is.

Emlékeztettek arra, hogy a mostani felhívást számos korábbi akció előzte meg: Budafok-Tétény tavaly az elsők között reagált Orbán Viktor felkérésére, miszerint a súlyos ukrajnai gazdasági válságra, háborús helyzetre tekintettel minden nagyobb magyarországi település válasszon magának egy-egy kisebb kárpátaljai helységet, amelyet a testvérvárosi kereteken túlmenően, hosszabb távon is támogat. A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség javaslata alapján a XXII. kerületi önkormányzat választása a határ menti, beregszászi járásbéli Mezőkaszonyra esett. Az akkori, közös felhívás hatására csaknem kétmillió forint gyűlt össze, amelyet egy éven át a mezőkaszonyi óvodás gyermekek étkeztetésének támogatására fordítottak.

A budafoki önkormányzat közreműködésével, egy újabb helyi kezdeményezés eredményeként 67, személyre szóló Mikulás-csomagot kaptak a mezőkaszonyi óvodások és öt felújított asztali számítógépet a társtelepülés oktatási intézményei.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Cliqr akvizíció: tovább bővül a Cisco adatközponti portfóliója

hét márc 7 , 2016
A Cisco napokban bejelentett adatközponti fejlesztéseinek fókuszában a hiperkonvergens infrastruktúrák és a hozzájuk kapcsolódó hálózati, illetve felhőmegoldások állnak. A Cisco továbbá bejelentette szándékát CliQr Technologies Inc. megvásárlására. A CliQr CloudCenter platform átfogó, de egyszerű alkalmazásközpontú működtetést biztosít a privát, a hibrid, és a nyilvános felhők számára. A CliQr segítségével a […]
felhő

Friss, ropogós