Magyar egyetemisták a Huawei-nél

Magyar egyetemistákat köszöntöttek Pekingben a Huawei kiállítóközpontjában, akik a telekommunikációs vállalat ösztöndíjprogramjának keretében érkeztek Kínába, ahol egyebek mellet az ötödik generációs rendszerek működéséről tanulhatnak.

A Huawei Seeds for the Future (magok a jövő számára) nevű továbbképzési programjára idén tíz magyar egyetemista érkezett a győri Széchenyi István Egyetemről, a veszprémi Pannon Egyetemről valamint a Budapesti Műszaki Egyetemről és az Óbudai Egyetemről. Az idén a program keretében egy hétig Pekingben a kínai kultúrával, majd a második héten a Huawei székhelyén, a dél-kínai Sencsenben a cég legújabb technológiáival, egyebek mellett az ötödik generációs mobil távközlési rendszerekkel, a Dolgok Internete (IoT) megoldásokkal és a mesterséges intelligenciával (AI) kapcsolatos fejlesztésekkel ismerkedhetnek meg a résztvevők.

A kínai vállalat Kínán kívüli legnagyobb ellátó központja Magyarországon működik, ahol összesen csaknem 1500 munkavállalót foglalkoztat — irja az MTI. Nyilvános cégadatok szerint viszont tavaly nagyot csökkent a Huawei Technoligies Hungary Híradástechnikai Kft.-nél foglalkoztatottak száma, a 2017-es 229 főről 166-ra. A különbséget az magyarázhatja, hogy az Európai Ellátó Központ üzemeltetése partnercégeken keresztül zajlik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Újabb jó hír a DIGI-től

csü jún 6 , 2019
A DIGI bejelentette, hogy 2019. május végétől a DIGI hálózatán belül bonyolított vezetékes és mobil irányba történő hanghívások díja nemcsak Magyarországon, hanem a DIGI Románia, a DIGI Olaszország és a DIGI Spanyolország hálózatába irányuló hívások esetén is 0 forintba kerül percenként. A távközlési társaság ezzel a lépéssel még inkább szeretné […]
Digi lefedettség