A Logiscoolba járó gyerekek 13,2 százaléka napi 4 óránál is többet tölt a neten

A Logiscoolba járó gyerekek 13,2 százaléka négy óránál is több időt tölt el a világhálón minden nap. A 3500 Logiscoolba járó diák válaszaira épült felmérés arra is rámutatott, hogy az internethasználat az életkor emelkedésével folyamatosan nő. A kutatásban részt vett diákok válaszai azt mutatták, hogy mind a fiatalabb (6-12 éves), mind az idősebb (13-18) korosztály jelentős része napi szinten internetezik, és a világhálón eltöltött idő az életkor emelkedésével egyenes arányban nő. Az internet-hozzáférést az is segíti, hogy a gyerekek egyre fiatalabban (a válaszadók nyolc-kilenc éves koruk között) kapják meg az első okos telefonjukat, ami újabb – zsebben hordható – kaput nyit a digitális térre.

A felmérés szerint az internetezés alatt nagyrészt videójátékokkal játszanak (75 százalék), de ezt sokszor barátaikkal közösen teszik. Emellett érdekes, vicces videókat (74 százalék), valamint filmeket és sorozatokat (54 százalék) néznek leginkább. A szórakozás mellett azonban a tanulásra is marad idő: a gyerekek több mint fele (51 százalék) a házi feladatok és beadandó dolgozatok elkészítéséhez is használja a netet. Az internet hatással van arra is, hogy kit tekintenek követendő példának. A fiatalok több mint harmada (39 százalék) online véleményvezéreket (youtuberek, gamerek) nevezett meg példaképeként. A dobogó második helyét ismert sportolók (17 százalék), míg a harmadik helyet nem más, mint maguk a szülők foglalták el (15 százalék).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Parragh szerint néhány év múlva az EU TOP 10-ben leszünk digitális eszközhasználatban

szo febr 2 , 2019
A digitális világra és a digitalizációra az embereket és a gazdasági szereplőket fel kell készíteni azért, hogy az eszközöket és a tudást bátran használják – fejtette ki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke Kecskeméten. Parragh László a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján úgy fogalmazott, hogy a XXI. […]

Friss, ropogós