Lány is lehet légiközlekedési informatikai szakember

mobilchildA Skool 2014 óta dolgozik azon, hogy megmutassa, a lányoknak igenis van keresnivalója az informatika területén. Ezzel az állítással a Lufthansa Systems Hungária Kft. csapata is teljes mértékben egyetért. Közös workshopjukon együtt bizonyították be, hogy csak döntés kérdése, hogy egy 10-12 éves lányból légiutas-kísérő, pilóta vagy a repülés biztonságáért felelős it-szakember lesz-e a légi közlekedés világában.

Az egynapos foglalkozáson tizenöt 10-12 év közötti, informatika iránt érdeklődő lány vehetett részt. Játékos formában ismerkedhettek meg a programozás alapjaival, a Scratch fejlesztői környezetben saját játékot fejlesztettek. A foglalkozások között a lányok a cég által fejlesztett programmal próbálhatták ki, hogyan kell egy repülőgép rakterét a lehető leggyorsabban és biztonságosabban megpakolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Itt a Budapest Taxi mobilapp 3.0

csü márc 10 , 2016
Megújult a Budapest Taxi taxirendelő alkalmazása, amely iOS-en és Androidon is elérhető, számos újdonsággal. Láthatóak benne a közelben lévő szabad járművek és azok sofőrjeinek értékelése, az alkalmazás push üzenetet küld a gépkocsi érkezéséről, ezen kívül akár időpontra is lehet autót rendelni. A Qualysoft által fejlesztett alkalmazásban az autókban készpénzzel, bankkártyával […]
taxi

És még ez is...