Kiterjeszti együttműködését a Széchenyi István Egyetem és a Huawei

Lukács Eszter, a Széchenyi István Egyetem rektorhelyetteseA győri Széchenyi István Egyetem és a Huawei Technologies akkreditált, infokommunikációs és távközlési kurzusok közös indításáról írt alá megállapodást.

A megállapodást Lukács Eszter, az egyetem rektorhelyettese és Colin Cai, a Huawei Technologies magyar leányvállalatának ügyvezető igazgatója írta alá. Ezzel kiterjesztik a felsőoktatási intézmény és a technológiai cég között létrejött, 2016-os partneri együttműködést. A Huawei az új megállapodás szerint segít az egyetem Gépészmérnöki, Informatikai és Villmosmérnöki Karán elindítani a Huawei Authorised Information and Network Academy (HAINA) programot, amely az egyetemi képzésen belül, választható, kreditpontokat érő tantárgyként piacképes szakismereteket, speciális kurzusokat nyújt majd a mérnökhallgatóknak. Így például a következő generációs mobilhálózatokkal, az 5G technológiával kapcsolatos vagy az iparágban használt legújabb hálózati eszközök felhasználásával kapcsolatos új lehetőségekről tanulhatnak majd a diákok. A cég az egyetemen a HAINA témákat oktatók képzését és az oktatási anyagokat biztosítja, míg az oktatási intézmény az infrastruktúrát és a fenntartást vállalta – írták.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Interneten a Seuso-kincs

szo okt 31 , 2020
Saját honlapot kapott a Seuso-kincs: a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Múzeum által közösen létrehozott seuso.mnm.hu weboldal célja a közösen koordinált kutatási program széles körű, tudományos ismeretterjesztő bemutatása. A weboldal létrehozói szeretnék bevezetni a felhasználókat a Seuso-kincs ezüstedényeinek világába és tartalmával tudományosan megalapozott, hiteles válaszokat adnak a kincslelettel kapcsolatban […]
Sueuso tál