Kiszállt a Hiventures a Webshippy-ből

Perényi András alapító, Vorobcsuk Zoltán társalapítóként, WebshippyEddigi legeredményesebb exitjét zárta a Hiventures Zrt. tőkealap-kezelő, amely szakmai befektetőnek, a magyar Trans-Spednek adta el az e-kereskedelmi logisztika digitalizálásával foglalkozó magyar startupban, a WEBSHIPPY Magyarország Logisztikai és Szállítmányozási Kft.-ben meglévő 27 százalékos kisebbségi tulajdonrészét, három évvel a kezdeti befektetés után – közölte a Hiventures. A Hiventures egyedüli finanszírozóként a korai fázistól az egymilliárd forintos bevétel eléréséig kísérte a Webshippy-t. A tavaly decemberi tranzakció értékét nem közölték, ám a BÉT-en közzétett információk szerint a Webshippy jegyzett tőkéjének 27 százaléka 1,11 millió forint névértékű volt.A mostani tranzakcióval a Trans-Sped belépett a magyar e-kereskedelmi logisztikai piacra. A Trans-Sped a továbbiakban a Webshippy szoftverére építve bonyolítja le online kereskedelemmel foglalkozó ügyfelei logisztikai folyamatát, közben résztulajdonosként is profitál a Webshippy meglévő, több mint ezer ügyfelének kiszolgálásból.

A Trans-Sped Kft. a nyilvános adatok szerint 2019-ben 19,3 milliárd forint árbevételt ért el az előző évi 18,5 milliárd forint után, adózott nyeresége pedig 208 millióról 2019-ben 278 millió forintra nőtt. A Webshippy Kft. 2019-ben 713 millió forintra növelte az árbevételét az előző évi 303 millió forintról, adózott nyeresége 14,6 millió forint lett az előző évi 25 milliós veszteség után.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Magyar Telekom: visszavonásig maradnak az adatforgalmi kedvezmények a távoktatás támogatásához

ked febr 2 , 2021
Visszavonásig fenntartja a Magyar Telekom az adatforgalmi kedvezményeket a távoktatás támogatásához, egyes meghatározott oldalak látogatása nem csökkenti az előfizetők adatkeretét. A Magyar Telekom közölte: a távoktatás és a minőségi időtöltés érdekében a mobilinternet szolgáltatást használó havidíjas és Domino, továbbá meghatározott üzleti előfizetések esetén, 2020. november 20-tól – visszavonásig, a mobilinternet […]
dominó

És még ez is...