Informatikai megoldásokat fejlesztettek vasúti járműdiagnosztikai szolgáltatásra

Új informatikai megoldásokat fejlesztettek ki a magyar vasúti hálózaton üzemelő dinamikus kerékterhelés-mérő rendszerek üzemeltetéséhez – közölte az evopro Innovation Kft.

A tájékoztatás szerint a 449,2 millió összköltségű projektet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap, azaz az ország polgárai 261,6 millió forinttal támogatta, a projekt magas képzettséget igénylő öt új kutatóhely létrehozásához járult hozzá. A fejlesztésben az evopro Innovation Kft. konzorciumvezetőként, a Magyar Államvasútak Zrt. (MÁV) konzorciumi tagként vettek részt. A projektben megvalósult a harminc darab eRDM240 típusú dinamikus kerékterhelés-mérő állomás mérési pontosságának követésére alkalmas önkalibráló szerver, amely a MÁV üzemeltetésében működő statikus vágánymérlegek mérési eredményeinek elérésével és felhasználásával meghatározza a dinamikus kerékterhelés-mérő rendszerek mérési bizonytalanságát, és elvégzi a rendszeres kalibrációját. A projektben a kerékterhelés-méréssel mért adatok járműdiagnosztikai kutatása is megvalósult, olyan adatszolgáltatást tesznek lehetővé, amelyet a vasúti árufuvarozó vállalatok használhatnak a megelőző karbantartás optimális tervezéséhez – írják a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az LG bedobta a törülközőt

ked ápr 6 , 2021
Az LG Electronics leáll a mobiltelefongyártással- írja a Ruters a dél-koreai cég bejelentésére hivatkozva. Az LG-nek már csak két százalékos részesedése van a világ mobilpiacán. Tavaly alig 23 millió telefont adott el az LG, ami ép tizenegyszer kevesebb, mint az ugyancsak dél-koreai Samsung, amely 256 millió készüléket értékesített. Az LG […]
LG okostelefon

Friss, ropogós