Kiosztották a Sulinetwork-díjakat

tapsA 2012-ben alapított Sulinetwork-díj szakmai elismerésben évről évre azok a pedagógusok és oktatási szakemberek részesülnek, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárultak a digitális írástudás fejlesztésének pedagógiai-módszertani támogatásához, valamint az info-kommunikációs technológia újszerű oktatási alkalmazásainak elterjesztéséhez.

A Sulinetwork-díj egyik nyertese Pluhár Zsuzsa az ELTE Informatikai Kar, Média- és Oktatásinformatikai Tanszék oktatója. Hivatásának tartja az élményalapú tanulási környezetek meghonosítását az oktatáson belül. Kutatási területébe tartozik az algoritmikus gondolkodás fejlesztése és a digitális készségek mérése, értékelése. Az egyik legnépszerűbb hazai informatikai és számítógép-készség verseny, az e-Hód főszervezője, amely 2020-ban csaknem harmincezer tanuló bevonásával valósult meg. A kezdeményezés célja, hogy felkeltse a diákok érdeklődését az informatika iránt, feloldja esetleges negatív előítéleteiket, és megmutassa a szakmában lévő lehetőségeket. Rendszeresen részt vesz a Lányok Napja programjaiban, amelynek célja az MTMI életpályák népszerűsítése a pályaválasztás előtt álló lányok körében. Számos nyilvánosan is elérhető oktatási segédanyag, és a Robotikáról tanároknak című kiadvány szerzője. Szerepet vállal több oktatóprogram magyarításában (pl. Scratch, Makecode, Imagine) és a programok hazai elterjesztésében. A micro:bit botorkálás kezdeményezés egyik szervezője, amelynek keretében tartós bérlet formájában juthatnak iskolák BBC Micro:bit készletekhez.

A díjat minden évben legfeljebb három pedagógus nyerheti el. A díjazottak közül legalább ketten a közoktatásban gyakorló pedagógusok, és egyikük lehet olyan közoktatásban dolgozó szakember, aki pedagógus végzettségű ugyan, de szakmai tevékenységét az oktatás más területein fejti ki a közoktatás javára. A másik két díjat Csányi Judit az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola tagintézményvezető-igazgatóhelyettese és Kothencz Erzsébet a Gedói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanára kapták.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Különleges adatbázist hoztak létre magyar költők műveiből az ELTE kutatói

ked ápr 13 , 2021
Negyvenöt, az iskolai irodalom oktatásban szereplő magyar költő művei szerepelnek az ELTE Digitális Bölcsészet Tanszéke által létrehozott Verskorpusz című adatbázisban, amelyet a hallgatók és kutatók mellett az irodalomtanároknak is ajánlanak a készítők. A versek rímeit, ritmusait és más rejtett tulajdonságait feltáró, szabad hozzáférésű adatbázis forrása a Magyar Elektronikus Könyvtár számos, […]
könyv

Friss, ropogós