Kína bírálja a chipexport szigorítását

USA vs. KínaKína bírálja a félvezetők exportjára vonatkozó amerikai szabályok szigorítását, ami -szerintük- további akadályokat gördít a kereskedelem elé és növeli a bizonytalanságot a chipiparban.

Az Egyesült Államok tavaly októberben exportkorlátozó szabályokat vezetett be, és olyan cégeket érintett a vita, mint az Nvidia, és az AMD. A Biden-kormányzat a múlt héten felülvizsgálta azokat a szabályokat, amelyek célja, hogy megnehezítse Kína számára az amerikai mesterséges intelligencia chipekhez és chipgyártó eszközökhöz való hozzáférést, ami része a pekingi chipgyártás nemzetbiztonsági aggályokra hivatkozva történő megnehezítésére irányuló erőfeszítésnek — írja a Reuters.

„Az USA kiszélesítette a nemzetbiztonság fogalmát, önkényesen felülvizsgálta a szabályokat, és szigorította az ellenőrző intézkedéseket. Ez nem csak több akadályt gördített és nagyobb megfelelési terhet rótt a kínai és az amerikai vállalatokra, amelyek normális esetben gazdaságilag és a kereskedelemben együtt akarnak működni, hanem hatalmas bizonytalanságot teremtett a globális félvezetőipar számára is” — mondta a kereskedelmi minisztérium szóvivője. A szóvivő szerint az Egyesült Államok lépése „súlyosan érinti a kínai és külföldi vállalatok közötti kölcsönösen előnyös együttműködést, és sérti törvényes jogaikat és érdekeiket. Kína határozottan ellenzi ezt”.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A mesterséges intelligencia etikai dilemmái és jövőbeli kilátásai

hét ápr 1 , 2024
ShareTweetPinShareAz utóbbi években a mesterséges intelligencia technológia gyors fejlődése sok lehetőséget nyitott meg számos iparágban, ideértve az oktatást, az egészségügyet és sok más területet is. Azonban, ahogy egyre inkább beolvadnak mindennapi életünkbe, az etikai kérdések, amelyekkel szembenézünk, egyre sürgősebbé válnak. Az alábbiakban mélyebb betekintést nyújtunk az MI-fejlesztés etikai labirintusába, a […]
mesterséges intelligencia

És még ez is...