Kelendőek voltak tavaly az informatikai cégek

dollarsSzámosságát tekintve 2013 11 százalékos növekedést hozott a vállalati összeolvadások és felvásárlások (M&A) piacán Magyarországon, míg a piac becsült mérete közel két és félszeresére nőtt. A befektetők elsődleges célpontjai továbbra is az informatikai és a technológiai vállalatok – áll az EY legfrissebb M&A Barometerében. Tavaly a vállalati összeolvadások és felvásárlások piacán a régió országaiban 1467 tranzakciót hoztak nyilvánosságra. 91 publikus ügylettel Magyarország a régió ötödik helyén áll, követve Törökországot, Bulgáriát, Lengyelországot és Csehországot. Ez a hazai eredmény darabszámot tekintve 11 százalékos növekedést mutat a 2012-es évhez hasonlítva. A tranzakciók értékét hazánkban csupán 24,2 százalékban hozták nyilvánosságra. Ezek alapján a magyarországi M&A piac becsült mérete 1,28 milliárd dollár, közel két és félszerese a 2012-es 0,5 milliárd dollárnak. Ezzel szemben a régiós becsült piacméret 5,7 százalékkal 39,4 milliárd dollárra csökkent.

Hazánkban egyetlen nyilvános százmillió dollár fölötti értékű tranzakció volt. Az ennél alacsonyabb ügyletek átlagos értéke itthon 9,9 millió dollár volt, mely nagymértékű emelkedést jelent a 2012-es 6,7 millióhoz képest. A legtöbb tranzakció az it és technológiai szektorban történt, ami a teljes tranzakciószám 20 százaléka, ezt követte a média és telekommunikáció, majd a pénzügyi szolgáltatások. Magyarországon elsősorban német befektetők akviráltak összesen 9 alkalommal, melyet az Egyesült Államok 7, és Lengyelország, valamint Olaszország követ 3-3 tranzakcióval.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ericsson: 3 millió eladott mikrohullámú mini-link

hét márc 31 , 2014
ShareTweetPinShareSzinte hihetetlen, de 36 évvel az első telepítést követően az Ericsson leszállította a hárommilliomodik mini-link rendszert. Az első mini-link hálózat 1978-ban hagyta el a gyártósorokat, és míg az első egymillió egység telepítése nagyjából harminc évbe telt, a következő egymillióhoz mindössze négy év is elegendő volt. A vállalat most eljutott a hárommilliomodik mini-link rendszer […]
antenna

És még ez is...