Jövő tavasztól vége a Vaterázásnak?

1

SzanitterAronA [-] mínuszos.hu információi szerint a Vatera a jövő tavasszal be fog olvadni az ugyancsak az Allegro Group irányítása alá tartozó eMag.hu piactérbe, és mint márkanév megszűnik. Megkerestük a piacteret üzemeltető társaságot, hogy igaz-e a hír, s ha igen, akkor szerettünk volna egy illetékes vezetővel interjút készíteni az átalakulás hátteréről. Információnkat a vállalat se nem erősítette meg, se nem cáfolta írásos válaszában, ami -úgy véljük- alátámasztja forrásunk állítását. Szanitter Áron, válaszában megerősíti azt, hogy átszervezés van folyamatban a cégcsoport társaságainál. Az Allegro Group HU Kft. piacterek üzletágvezetőjétől a következő válaszolt kaptuk:

A Vatera a Naspers cégcsoporthoz tartozik, ezen belül regionális szinten korábban a lengyel Allegro cég irányítása érvényesült, de most valóban egy átszervezés van folyamatban, amelynek eredményeképpen a jövőben továbbra is a Naspersen belül ugyan, de már a román központú eMAG irányítása alá fog tartozni regionálisan a Vatera.

A Vatera korábban is támogatta a cégcsoportba tartozó további újonnan piacra lépő oldalak népszerűsítését, ahogy történt ez a Grando és az Apród indulásánál is, jelenleg pedig a szintén a cégcsoporthoz tartozó eMAG megismertetésében igyekszik támogatást nyújtani. Bár a tulajdonosi háttér és a célok közösek, azonban azt is látni kell, hogy a két oldal profilja sok tekintetben eltér, hiszen a Vatera olyan online piactér, ahol a magánszemély eladók is igen nagy arányban jelen vannak sok esetben használt termékekkel, míg az eMag egy olyan online oldal, ahol csak új és garanciális termékek vannak jelen, jelenleg ingyenes kiszállítási lehetőséggel.

Az elmúlt hónapokban is komoly erőfeszítéseket tettünk a Vatera piaci pozíciójának erősítésére illetve a szolgáltatásunknak a megváltozott piaci helyzethez és igényekhez való igazítására, és a terveink szerint az előttünk álló hónapokban sem lesz ez másként. A Vatera utóbbi időben történt fejlődési irányát és törekvését jól mutatják az idén megtett lépéseink. A 2011 őszén indított Grando.hu online pláza új, garanciális termékei 2014. április 1-től a Vatera oldalán, a VateraShop kategóriában érhetők el, illetve a 2011 májusában induló, kedvezményes ajánlatokat kínáló Lealkudtuk.hu 2014 júniusa óta szintén a Vatera szolgáltatásait gyarapítja. Így idén nyártól a vásárlói igények még szélesebb körét tudja lefedni a piactér.

A Vatera, mint legnagyobb online piactér igyekszik megőrizni pozícióját, ezért aktív kommunikációt folytatott az elmúlt időben, például júliusban négy héten át futott a Vatera Band kampány, mely a tévé szpotok mellett számtalan hirdetési formát is igénybe vett, és rendkívül sikeresnek bizonyult.

Az előttünk álló hetekben, hónapokban is folyamatos fejlesztéseket tervezünk. Jelenleg a teszt üzemben működő beta Vatera oldal bezárásának a folyamatai zajlanak tekintettel arra, hogy a felhasználóink a már jól megszokott régi Vatera felületet kedvelték jobban. Októberben elindítjuk a Biztonságos Vásárlás Programot a vatera.hu-n, amely keretében a vásárlóink számára garanciát vállalunk az oldalon történő adásvételekre. Ennek eredményeképpen a továbbiakban, ha egy felhasználó nem kapja meg a megvásárolt terméket, vagy épp nem az elvárt minőségben, a Vatera kártalanítja 100 000 forintos értékhatárig, évi öt alkalommal, amennyiben a károsult rendőrségi feljelentést tesz. Ezen kívül a Webox csomagküldő szolgálattal kezdünk el egy új együttműködést, így az ország számos pontján Webox csomagátvételi pontokon is fel lehet adni, illetve át lehet venni a vaterás küldeményeket.

A hazai internetes piac az elmúlt egy-két évben is jelentősen átalakult és várhatóan a jövőben sem lesz ez másképp. A Vatera is igyekszik mindig az új kihívásoknak megfelelni és a stratégiáját folyamatosan hozzáigazítani a változó piaci adottságokhoz, ami azt jelenti, hogy esetenként évente több lényeges stratégiai döntést is meghozunk, ahogy ez történt a 2013-as és 2014-es évben is. Jelenleg arra koncentrálunk, hogy az erre az évre kitűzött céljainkat és tervszámainkat teljesítsük és az ehhez szükséges új fejlesztéseket és szolgáltatásbővítéseket elvégezzük az oldalon.

One thought on “Jövő tavasztól vége a Vaterázásnak?

  1. Régóta haldokló piactér. Egy olyan szekér, ami csak a súlya miatt megy előre. Igazi szakemberek elmenekültek vagy elzavarták onnan. A nyilatkozatok is zavarosak, a döntések hibásak, felkészületlenek, gyakorlatiatlanok, besülnek…

    Nem fog hiányozni, kell egy új, egy jobb piactér végre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Indulnak a startup olimpiai selejtezők

hét szept 29 , 2014
ShareTweetPinShareIdén 64 országgal egyetemben Magyarország is megrendezi saját nemzeti Get in the Ring! (GITR) versenyét, az Enterprise Hungary Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében. A verseny népszerúségre jellemző, hogy a nemzetközi versenyre jelentkezők száma az elmúlt évihez képest ismét megduplázódott, az elmúlt évhez képest. A GITR egy világszintű pódium startupok számára, az Erasmus […]
startup, innováció

És még ez is...