Indulnak a startup olimpiai selejtezők

startupxIdén 64 országgal egyetemben Magyarország is megrendezi saját nemzeti Get in the Ring! (GITR) versenyét, az Enterprise Hungary Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében. A verseny népszerúségre jellemző, hogy a nemzetközi versenyre jelentkezők száma az elmúlt évihez képest ismét megduplázódott, az elmúlt évhez képest. A GITR egy világszintű pódium startupok számára, az Erasmus Vállalkozói Központ kezdeményezésére indult, s az a célja, hogy a legígéretesebb vállalkozók és leendő befektetőik találkozzanak.

Varga Mónika, a magyarországi program képviselője nagy lehetőségnek tartja, hogy Magyarország is részt vehet a versenyben: ” Egyedi pitching verseny koncepció alapján keresünk olyan korai fázisban lévő startupot vagy egy valós problémára megoldást kínáló ötletet, akinek biztosítjuk a régiós versenyre való kijutását és akiben bízunk, hogy megnyerheti a nemzetközi versenyt. A színes startup lehetőségek palettáján egy lehetőséget, teret kínálunk a jelentkezőknek. Ezért hoztuk el Magyarországra a Get in the Ring! startup versenyt.” A GITR-en való részvétel csakúgy, mint az olimpiákon, fontosabb lehet, mint maga a győzelem, mert ezáltal a startupok kapcsolatba kerülhetnek befektetőkkel és rajongóikkal — áll a társaság közleményében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Van igény a Wikipédia Krím elcsatolásáról szóló oldalainak blokkolására

hét szept 29 , 2014
Egy orosz parlamenti képviselő elérhetetlenné tenné a Wikipédia internetes enciklopédiának a Krím félszigetről szóló fejezeteit, mert azokban a terület elcsatolásáról írnak – írta az Izvesztyija című orosz napilap. Roman Hugyakov, az alsóház (duma) radikális nacionalista politikusa arra kérte a médiafelügyeleti hatóság (Roszkomnadzor) elnökét, hogy vegye fel tiltólistájára a webes világenciklopédia […]
Wikipédia