IKT-konferencia: Mattheisen az oktatás fontosságára hívta fel a figyelmet

ChristopherMattheisenA digitalizáció nem választás kérdése, az viszont a mi döntésünk, hogy elszenvedői vagy aktív résztvevői legyünk a változásnak – mondta a Magyar Telekom vezérigazgatója csütörtökön, az Információs Társadalom Parlamentje című rendezvényen Budapesten. Christopher Mattheisen szerint a digitális jólét azt jelenti, hogy “alkotóivá válunk a folyamatnak és az elkerülhetetlen változást tudatosan javunkra fordítjuk”, ami a vállalkozásoknál nagyobb hatékonyságot, jobb versenyképességet, a lakosság számára jobb életminőséget eredményez, a nemzetgazdaságnak pedig fenntartható fejlődést.

A vezérigazgató az oktatást az egyik legfontosabb területként említette, hozzátéve, hogy az alapkompetenciák kifejlesztése szükséges, de nem elégséges feltétele a versenyképességnek. A képzés, oktatás sürgős újragondolására, digitális átalakítására van szükség a korszerűbb képességek elsajátításához – hangsúlyozta. Kiemelte: Magyarországnak minden esélye megvan helytállni a nemzetközi versenyben, a digitális készségek és környezet nem függ természeti erőforrásoktól, országmérettől, csak az emberektől.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A magyarok nyitottak, de az információk értelmezése nehezen megy

pén jún 17 , 2016
A magyarok jóval nyitottabbak az új technológiákra mint az európai átlag, azonban kevésbé tudják értelmezni az innovációkról szóló híreket – derült ki a Samsung fogyasztói szokásokat vizsgáló 18 európai országban végzett reprezentatív kutatásból. A társaság közleménye szerint a magyarok 58 százaléka nyilatkozott úgy, hogy figyelemmel kíséri az innovációt, és 86 […]
okostelefon

Friss, ropogós