Kibervédelem: megelőző csapással (is) védekezne a Pentagon

cyber-haboruA kibernetikai “rutintámadásokat” a magánvállalatoknak maguknak kell elhárítaniuk, a bonyolultabb kísérletek észlelése és az ilyenkor való segítségnyújtás a cégeknek az amerikai belbiztonsági tárca feladata, ám a behatolások mintegy két százaléka esetében a védelmi minisztérium reagálására lehet szükség a Kibernetikai Parancsnokságon keresztül – derült ki a Pentagon új kiberhadviselési stratégiájából, amelyet pénteken ismertetett a The New York Times. A stratégia szerint az Egyesült Államok számára elvi kérdés, hogy kimerítse a hálózatvédelem és a bűnüldözés összes lehetőségét az országot vagy az amerikai érdekeket fenyegető kibernetikai kockázat csökkentésére, “mielőtt műveletet hajtana végre a kibertérben”.

A dokumentum szerint ugyanakkor lehetnek olyan esetek, amikor az elnök vagy a védelmi miniszter úgy dönthet, hogy az a célszerű, ha az amerikai haderő kibernetikai műveletet indít egy ellenséges katonai vonatkozású hálózat vagy egy infrastruktúra ellen, hogy meg tudja védeni az amerikai érdekeket. Az Egyesült Államok például kibernetikai műveletet indíthat annak érdekében, hogy “amerikai feltételek szerint” vessen véget egy folyamatban lévő konfliktusnak, vagy “szétzúzza az ellenség katonai rendszereit annak érdekében, hogy megakadályozza az erő alkalmazását amerikai érdekek ellen”. A lap szerint ez a megfogalmazás lehetőséget nyit a megelőző kibernetikai támadásra.

A koncepció nagy hangsúlyt fektet az elrettentésre, vagyis a potenciális ellenség arról való meggyőzésére, hogy számára elfogadhatatlan árat kell majd fizetnie az Egyesült Államok megtámadásáért. Csökkenteni kell annak valószínűségét, hogy a potenciális ellenség támadása sikerrel járhat — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Cisco AMP: annyi a kártevőknek

vas ápr 26 , 2015
A Cisco Advanced Malware Protection (AMP) portfóliójának egyik újdonsága az AMP Threat Grid nevű sandboxing rendszer. Az új megoldás a legmodernebb digitális fenyegetésekkel és rosszindulatú kódokkal kapcsolatos információk mellett dinamikus elemzést tesz lehetővé a helyi gépeken és a felhőben egyaránt. Ezek a funkciók a teljes hálózatot lefedik, beleértve a végpontokat, […]
Cisco

Friss, ropogós