A Graphisoft első féléves magyarországi árbevétele 30 százalékkal emelkedett

Idén az első fél évben harminc százalékkal, 475 millió forintra emelkedett a Graphisoft SE magyarországi árbevétele, az értékesítésen belül először ért el közel tíz százalékot a beruházói és kivitelezői szoftvereladás aránya – közölte a német építész szoftvercég. A társaság első fél éves eredménye illeszkedik az utóbbi hat évre jellemző évi átlagos 40 százalékos növekedési dinamikába. A közlemény idézte Reicher Pétert, a Graphisoft Magyarországért felelős vezetőjét, aki kifejtette, a társaság első féléves üzleti sikerében fontos szerepet játszott a magyar lakáspiaci boom, a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) keresletélénkítő hatása. Elkezdődött a szektor digitalizációja, ami az építőipari szereplőket a magyar és a nemzetközi piacon egyaránt versenyképessé teheti – tette hozzá.

A Épületinformációs modellezési rendszerek (BIM-rendszerek) világpiaca dinamikusan nő, a végfelhasználói költések alapján 2015-ben 3889 millió euró volt, de piaci prognózis alapján ez az összeg 2021-re elérheti a 7433 millió eurót. A Graphisoft a német Nemetschek Csoport tagja, amelynek az idei első fél éves árbevétele 216 millió euró volt, ami 11,4 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. A csoport idén 447-457 millió eurós árbevételre számít. A csoport EBITDA (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti) eredménye az első fél évben 59 millió euró volt, ami 14 százalékos növekedés az egy évvel korábbi értékhez képest. Az adózás előtti eredmény 48,3 millió euró volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A hibrid informatika öt legnagyobb biztonsági rése V.

pén aug 31 , 2018
Az új technológiák gyökeresen átalakították a vállalatok működését. A virtualizáció, a nyilvános és privát felhők, a SaaS-modell vagy a BYOD trend és a különféle operációs rendszereket futtató mobil eszközök olyan hibrid környezetek kialakulásához vezettek, amelyek gyorsabbá és egyszerűbbé teszik a munkát, biztonságos használatuk és ellenőrzésük azonban több problémát is felvet. […]
szerver