Így nyomtass biztonságosan mobilról I.

A vállalatok döntő többségénél az alkalmazottak ma már használhatnak munkájuk során valamilyen céges vagy privát tulajdonú mobileszközt, például okostelefont vagy táblagépet. A jelenség kapcsán a cégvezetők és it-szakemberek szemében a biztonság és a felügyelet kérdésköre jelenti a legnagyobb problémát. A felhasználók számára azonban más kihívások nehezítik meg az egyébként kényelmes mobileszköz-használatot a munkahelyükön, és ezek között a nyomtatás áll az első helyen. Míg az asztali számítógépekről néhány kattintással kinyomtathatók a dokumentumok, a mobiltelefonok és tabletek nem állnak „közvetlen” kapcsolatban a nyomtatókkal. Az alkalmazottaknak viszont továbbra is szükségük van a dokumentumok egyszerű nyomtatására. Mázli, hogy már léteznek olyan megoldások, amelyek lehetővé teszik a mobileszközökről történő nyomtatást. De milyen előnyöket és funkciókat biztosít egy ilyen termék? Hogyan dönthetjük el, melyiket érdemes választani? És hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet a rendszereinkből egy ilyen megoldás alkalmazásával? Ebben segít öt tanáccsal a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet.

1. Válasszuk az egyszerűséget!
A manapság elérhető önkiszolgáló mobil nyomtatási megoldások segítségével a felhasználók egyszerűen és önállóan nyomtathatnak okostelefonról vagy tabletről is. Csak megkeresik a kapcsolódó programban megjelenített térképen a kívánt nyomtatót, és egyetlen gombnyomással elküldik a dokumentumot az íróasztaluk melletti nyomtatóra, a szomszéd tárgyalóban lévő készülékre vagy akár a város másik végén lévő telephelyen található eszközre. Egy ilyen önkiszolgáló megoldás nem csupán a felhasználók dolgát könnyíti meg, de az it-személyzet feladatait is leegyszerűsíti, mivel a felhasználók nem keresik őket a kapcsolódó kérésekkel, ráadásul  egyszerűen használható a legkomplexebb infrastruktúrákban is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

HP Guinness rekord

csü nov 7 , 2013
A HP kifejlesztette a világ leggyorsabb színes asztali nyomtatóját, a Guinness rekorder HP Officejet Pro X printert.  Az Officejet Pro X nyomtatócsalád bevezetésével a HP forradalmi változásokat hoz az irodai nyomtatás területére. Az új technológiának köszönhetően kategóriájában jelentősen tudja növelni az eddig megszokott nyomtatási sebességet, miközben a költségek csökkentéséről is […]

Friss, ropogós