IBM: ilyen lesz az élet öt év múlva IV.

testorAz IBM kiadta a következő öt évre szóló tudományos-technológiai előrejelzését. Az IBM szerint öt trend alakítja majd a jövőnket.

Digitális testőr védi személyazonosságunkat. 2012-ben az Egysült Államokban több mint 12 millió kárvallotja volt az online személyazonossággal való visszaéléseknek. A hagyományos biztonsági megoldások –jelszó, vírusirtó, tűzfal – már nem nyújtanak védelmet a támadások összes válfaja ellen. Öt év múlva azonban már saját digitális személyi testőrünk véd majd minket, amely alapos és speciális kiképzésen átesve lép fel a személyazonosságunkra ácsingózó csalók ellen.A digitális testőr mindent megtanul a felhasználóról, és pontos következtetésekre is képes. Ismerni fogja szokásainkat, tisztában lesz vele, pontosan hogyan járunk el, milyen lépéseket teszünk egy banki tranzakció vagy egy online vásárlás során, és ennek megfelelően cselekszik. Ha elhagyjuk mobiltelefonunkat, a beépített virtuális ügynök érzékelni fogja, ha a telefonhoz valaki a megszokottól eltérő módon nyúl, és azonnal lezárja az eszközt. Nem lesz szükség mindig, mindehol jelszavak megadására, csak ott, ahol személyazonosságunk másként nem megállapítható. A biztonsági technológiák a velünk kapcsolatos adatokat, az általunk használt eszközöket és alkalmazásokat figyelve tökéletesen tisztában lesznek vele, hogy éppen mit csinálunk, és a kontextust értelmezve döntik el, milyen beavatkozás szükséges. Így lesznek képesek kiszűrni azokat a jeleket, amelyek a személyazonosságunk biztonságát fenyegetik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Perpetuum smartmobile

sze jan 1 , 2014
Jelenleg az okostelefonok képviselik az összes mobiltelefon-előfizetés 25–30 százalékát, és belőlük kerül ki a harmadik negyedévben értékesített mobiltelefonok többsége (55 százalék). „Az okostelefonok a mobilpiac mozgatói világszerte. 2012-re, több mint öt év elteltével, értük el az első milliárd okostelefon-előfizetést, a második milliárdhoz már kevesebb mint fele ennyi időre lesz szükség, 2016-ra […]