Elképesztő adatok az első negyedévről

bankautomataA Kaspersky Lab közzétette első negyedéves it-biztonsági jelentését. Tíz hónappal ezelőtt számolt be a Kaspersky Lab a Luuuk nevű, kibertámadás-sorozatról, mely nagy európai bankokat célzott. A kiberbűnözök mindössze egy hét leforgása alatt fél millió eurót loptak el különböző bankszámlákról. 2014 októberében, a Kaspersky globális kutató és elemző csapata pedig felfedezte a Tyupkin-t, amely számos ATM-et fertőzött meg világszerte. Az egyetlen malware, amely megfertőzte az ATM-eket, lehetővé tette a támadóknak, hogy közvetlen manipulációval kiürítsék a gépeket, és bankkártya használata nélkül több millió dollárhoz juthassanak.

Tavaly decemberben Costin Raiu, a globális kutató és elemző csapat vezetője publikálta az év folyamatos fenyegetést jelentő veszélyeire vonatkozó előrejelzéseit, amelyben azt jósolta, hogy immáron a múlté az a tendencia, hogy a kiberbűnözők a felhasználók pénzének eltulajdonítására törekszenek. ”A bűnözők most már közvetlenül a bankokat támadják, hiszen ott van a pénz. És ezekhez az összetett támadásokhoz APT technikákat alkalmaznak” – mondta Raiu. Két hónappal később, 2015 első negyedévében került nyilvánosságra a Carbanak névre hallgató, folyamatos fenyegetést jelentő veszély (APT), amely egymilliárd dollár eltulajdonításáért felelős, és ezzel egy új fejezetet nyitott a kiberbűnözői világ APT támadásaiban.

Csökkentek ugyan, de továbbra is veszélyt jelentenek a mobil fenyegetések az első negyedév alapján: 103 072 új, rosszindulatú program jelent meg mobil eszközökre (6,6 százalékkal kevesebb, mint 2014 elején), 1527 új mobil banki trójait azonosítottak, amely 29 százalékponttal kevesebb, mint 2014 első negyedében volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

HyperX: itt a világ leggyorsabb 128 GB-os DDR4 memóriakészlete

sze máj 13 , 2015
A HyperX, a Kingston memóriagyártó divíziója bemutatta a világ leggyorsabb DDR4 128 GB-os memóriakészletét, amely 3000 MHz-es órajellel működik. A készletet nyolc darab 16 GB-os HyperX Predator modul (16 GB x 8) alkotja, és rendkívül pontos 16-16-16-36 időzítésekkel, valamint XMP-profilokkal biztosítja az órajel egyszerű és stabil növelését. Ezt a teljesítményt az […]
HyperX

Friss, ropogós