IBM: halál az x86-alapú szerverekre

IBM Power S824LAz IBM, ahogy eladta a Lenovonak az x86-os szerverüzletágát, új rendszercsaládot jelentett be, amelynek tagjai nagy mennyiségű számítási adatot is gyorsabban, a hasonló kategóriájú, Intel Xeon v3 processzoros rendszerekhez képest közel húsz százalékkal kedvezőbb ár–teljesítmény arány mellett képesek feldolgozni. A termékcsalád így a zárt, olcsó tömegszervereket alkalmazó adatközpontok kedvezőbb alternatíváját kínálja. Az új rendszer az OpenPOWER Foundation építőelemein alapul. Az OpenPOWER Foundation 2013 végén alakult, és a kezdetben öt alapítót számláló összefogás már 59 tagúra bővült. E tagok folyamatosan együttműködve azon dolgoznak, hogy az IBM POWER processzor nyílt architektúráját az ipari innováció szolgálatába állítsák.

Az új IBM Power S824L szerverek IBM POWER8 processzorokkal, a világ első, kifejezetten a Big Data-terhelések feldolgozására optimalizált mikroprocesszorával érkeznek. Az új rendszerek szoros integrációban egyesítik az IBM és a többi OpenPOWER-tag technológiát, köztük az NVIDIA GPU-gyorsítási megoldását. Az OpenPOWER hardver- és szoftverspecifikációján alapuló Power S824L rendszerek lehetővé teszik, hogy az ügyfelek a nagy adatmennyiséget használó feladatokat a POWER8 processzoron futtassák, a számításigényes Big Data-terheléseket pedig kihelyezzék a több millió adatszámítás párhuzamos futtatására és a számításigényes alkalmazások jelentős gyorsítására tervezett GPU-gyorsítókra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Canon nyomtatóval etetett az ALDI

ked okt 14 , 2014
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. (ALDI) egyik akciója során megjelenő reklámjaiban elhallgatta azt, hogy a Canon nyomtatót, illetve az azt helyettesítő terméket nem fogja tudni a fogyasztók rendelkezésére bocsátani. A jogsértés elkövetéséért tízmillió forint bírságot szabott ki a GVH. Az ALDI 2013. szeptember 29. és […]
Aldi