Legyünk tisztában az árnyékinformatikával, ha először használunk felhőt

felhoÖsszegyűjtöttük az öt legfontosabb alapszabályt, amivel érdemes tisztában lenni, mielőtt valaki belevág a felhő alapú rendszerek használatába.

Egyre több történetről hallunk, amelyek arról szólnak, hogy milyen gyorsan növekszik a nem engedélyezett alkalmazások és felhő szolgáltatások használata egy cégen belül. Ezek nem állnak központi irányítás és ellenőrzés alatt, így jelentős veszélyt és kihívást jelentenek. Egy egyszerű példával élve: az alkalmazottunk megnyit egy fájlt az okostelefonján, amiről a telefon valószínűleg készít egy másolatot, amit egy rutin biztonsági mentés során elküld egy általunk nem engedélyezett online tárhelyre, így a titkos adataink máris egy nem biztonságos helyen kötöttek ki. Az árnyékinformatika használatának megtiltása azonban nem megoldás a problémára, és nem fogja megállítani annak a terjedését. Ehelyett sokkal kifizetődőbb oktatni a felhasználókat, és technológia segítségével kezelni a helyzetet. A titkosítás, a hálózati és biztonsági felügyeleti és ellenőrző eszközök megvédhetik az első felhő alkalmazásunkat az árnyékinformatika veszélyeitől.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Letölthető a Philips okostévékre a Netflix app

hét jan 25 , 2016
A Philips tévéket gyártó TP Vision bejelentett, hogy a Netflix applikációt minden 2012 után készült Philips okostévén és androidos készüléken hozzáférhetővé tette. A linux-alapú (NEM androidos) Philips okostévé tulajdonosok, amikor legközelebb bekapcsolják az okostévé funkciót, akkor a képernyőn megjelenik egy értesítés nekik arról, hogy a Netflix applikáció elérhető a számukra. […]
Tévénézés, televízió