Huawei Ascend P7: a selfie-nek vége, jön a groufie

groufieA selfie-őrület megállíthatatlanul terjed a világban, és ezzel a Huawei is tisztában van, éppen ezért legújabb csúcskészülékében már nyolc megapixeles előlapi kamerával és különleges panoráma selfie-móddal varázsolja el a portrébajnokokat. Bár az igazi, autentikus selfie-zők a fürdőszoba és annak tükrének segítségével domborítják ki képzelt, vagy valós bájaikat, az amatőrök többnyire a telefonjuk kisfelbontású előlapi kamerájával csinálnak magukból bohócot. Ezt megfigyelve, a Huawei éles szemű mérnökei nemcsak az előlapi kamera felbontását és érzékenységét növelték meg, hanem számító módon még szélesebb látószögről is gondoskodtak. Így már egyszerre akár négy-öt ember is lefotózhatja magát, és hódolhat a legújabb divatnak, a csoportos selfie-nek, azaz a “groufie“-nak.

A tökéletes arcképet különböző effektekkel érheti el a felhasználó, így például eltüntetheti a bőrhibáit, kifehérítheti a fogát, megnagyíthatja a szemét, de akár az egész arcát is keskenyebbé varázsolhatja. Egészen addig alakíthatja, amíg már saját agyonplasztikázott öreganyjára nem hasonlít.

A hátlapra egy 13 megapixeles nagy fényerejű optika került. A Huawei Ascend P7 6,5 milliméter vastag, 124 gramm súlyú, kijelzőjének felbontása 1920×1080 pixel. A kínai gyártó a legújabb Android 4.4.2-es verziójú KitKat operációs rendszerrel látta el a készüléket, valamint saját fejlesztésű, négymagos 1,8 GHz-es processzorával. A két giga RAM-mal rendelkező P7 akkumulátora 2500 mAh kapacitású. Az NFC- és 4G-képes Huawei Ascend P7 korlátlan belföldi beszélgetést és SMS-küldést kínáló All-In XL tarifacsomaggal már ingyen elvihető mindenféle erőszak nélkül, csupán alá kell írnunk, hogy két évig nem csaljuk mással a Telenort.

(Mindig olvassuk el az apró betűs részt! legyünk tisztában azzal, hogy a távközlési cégek nem jótékonysági szervezetek, ezért arra törekednek, hogy minél több pénzt kivegyenek a zsebünkből. A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nyakatekert: itt az új Acer Veriton Z4 sorozat

ked jún 17 , 2014
Az Acer a közelmúltban mutatta be az új Acer Veriton Z4 sorozatú pc-ket. A Veriton Z4 sorozat kompakt kialakítású, 23 colos képernyője például -5-től 30 fokos szögig állítható, és a monitor falra is szerelhető a VESA falitartó használatával. A negyedik generációs Intel Core processzorokkal felszerelt gépeken a felhasználók érinthetnek, írhatnak, tartalmat […]
monitor