Blokkoltak két on-line fogadási oldalt

blokkoltakBlokkoltak két on-line fogadási oldalt, a betclic.com oldalon az olvasható, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 90 napos időtartamra elrendelte az elektronikus hírközlő hálózat útján közzétett adatok ideiglenes hozzáférhetetlenné tételét, míg a másik oldal, a bet-at-home.com. már nem volt elérhető vasárnap kora délután. A NAV július 8-án, kedden továbbította a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) részére az első két internetes fogadási oldal blokkolásának elrendeléséről szóló értesítést. A NAV eddig már 8 domain alatt fellelhető, engedély nélküli szerencsejáték-szervezéssel érintett honlap ideiglenes blokkolásáról szóló határozatot hozott.
[poll id=”11″]
Korábban a NAV azt közölte, hogy az érintett két honlappal – a bet-at-home.com és a betclic.com – kapcsolatban az NMHH köteles szakmailag ellenőrizni a határozatban szereplő paramétereket annak érdekében, hogy az elektronikus adat ideiglenes hozzáférhetetlenné tétele a NAV által megadott adattartalommal biztonságosan, és a magyarországi internetszolgáltatást nem veszélyeztető módon megvalósítható-e. Ha ez megtörtént, akkor legkésőbb július 11-én pénteken a médiahatóság megküldi az internetszolgáltatóknak az értesítést, akik annak kézbesítésétől (az értesítést a megküldést követő munkanapon kell kézbesítettnek tekinteni) számítva haladéktalanul, de legkésőbb egy munkanapon belül kötelesek a blokkolást végrehajtani, így a szóban forgó oldalak elérhetetlenné válnak az internetezők számára — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Így lehet mégis játszani a blokkolt fogadási oldalakon

vas júl 13 , 2014
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) -egyelőre ideiglenesen- letiltatott Magyarországon két fogadási oldalt. A világ számos országában folytatják ezt a gyakorlatot: van ahol az “extrém”, pornográf tartalmú oldalakat tiltják, van ahol az ellenzéki politikai véleményeket hallgattatják el ily módon, és van, ahol az adóbevételek növelése miatt érzik úgy politikusok, hogy […]