HENT: tudatos fogyasztóvá kell nevelni az internetes tartalomfogyasztókat

Tudatos fogyasztóvá kell nevelni az internetes tartalom felhasználóit is – hangsúlyozta Horváth Péter, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) munkacsoportvezetője.

Kifejtette: bár nem könnyű, de fontos, hogy a tartalom felhasználója felismerje a legális, illetve a kalóz forrást, és tudatosan hozzon döntést a legális forrás felhasználásról. Kovács Gábor kutatásvezető elmondta, hogy ezer fős mintában mérték fel a fiatalok internethasználati szokásainak változását, köztük a jogvédett tartalmakhoz való viszonyukat. Horváth rámutatott arra, hogy az interneten is elterjedt az előfizetéses tartalomszolgáltatás, a férfiak hajlandóbbak a legális tartalom használatáért fizetni, mint a nők. A HENT közleménye szerint a fiatal felnőttek negyede nem tudja egymástól megkülönböztetni a legális és az illegális oldalakat. A kutatás kimutatta, hogy a fiatalok több mint négyötöde zenehallgatásra, háromnegyede filmnézésére, kétharmada vásárlásra, ötven százaléka pedig játékra is igénybe veszi az internetet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Több hónapig lehet még nevezni az 1app mobilalkalmazás-fejlesztő versenyre

vas nov 12 , 2017
Február végéig lehet nevezni a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem által idén ismét közösen meghirdetett 1app alkalmazásfejlesztő versenyre.