Bevált tippek a sikeres állásinterjúhoz

állásinterjúAz interjú egyik alappillére az alapos felkészülés. Nem titok, hogyan hozhatod ki magadból a legtöbbet, hogy az interjú után biztos legyél abban, hogy mindent megtettél annak érdekében, hogy téged válasszanak. Alább néhány néhány bevált tippel segítünk, hogy sikeresen készüljél fel az interjúra.

Első lépés mindig az időpont egyeztetés egy interjúra. Ha van választási lehetőséged, mindig válaszd a számodra legmegfelelőbb időpontot! Amikor rögzítettétek az interjú időpontját, érdemes kellőképpen felkészülni. Nézz utána a munkahelynek, ahol dolgozni szeretnél! A mai világban már mindent meglehet találni az interneten, ráadásul a tájékozottságodat az interjúztatók is értékelni fogják.

Tudd, hogy mire jelentkezel! Nézz utána, hogy mi az a szakmai tudás, amit elvárnak Tőled.

Készülj fel a várható kérdésekre is! Néhány sablonkérdés minden interjún elhangzik, és nem árt, ha tudsz is rájuk megnyerően válaszolni. Például: Miért tartod magad alkalmasnak erre a munkára? Gondold át, mi az, amivel kitűnnél a többi jelentkező közül. Megkérheted egyik barátodat, vagy rokonodat is, hogy segítsen gyakorolni.

Érdemes egy pillantást vetned a közösségi oldalaidra is. Nem titok, hogy a munkáltatók előszeretettel nézik meg jelöltjük aktivitását a platformokon.

Amikor eljön az állásinterjú időpontja, érdemes figyelni az első benyomásra. Kerüld el az olyan szituációkat, amik negatív benyomást keltenek. Add meg azt a tiszteletet, hogy nem késel, és elegánsan felöltözöl. Legyél pozitív, és őszinte. A hazugság amellett, hogy nem szép dolog, bármikor kiderülhet! Jobb elkerülni.

Ha előző munkahelyedről, és szakmai múltadról kérdeznek, mesélj róla bővebben. Mi volt ott a feladatod, hogyan oldottad meg, okozott-e kihívást? De soha ne beszélj negatívan!

Az állásinterjú után ne maradjon benned felmerülő kérdés! Mindent kérdezz meg az interjúztatótól, hiszen a kapott válaszok alapján te is tudsz mérlegelni, hogy szeretnéd-e ezt a munkát, vagy nem tudnád magad hosszútávon elképzelni azon a helyen.

Nem utolsó sorban, ha szimpatikus volt az interjú, és továbbra is szeretnéd a munkát, jó benyomást kelthetsz azzal, ha egy köszönőlevelet küldesz az interjúztatónak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

USA: hét kínai szuperszámítógépes társaság a feketelistán

szo ápr 10 , 2021
Az Amerikai Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma hét kínai szuperszámítógépes társaságot tett feketelistára nemzetbiztonsági aggályokra hivatkozva. Az amerikai kormányzat szerint a szankcióval sújtott szervezetek részt vettek a kínai hadsereg által használt szuperszámítógépek építésében és a tömegpusztító fegyverek kifejlesztésére irányuló programok elősegítésében. A szankcionált vállalatok, szervezetek vezetik Kína szuperszámítógépes fejlesztését, és kulcsszerepet […]
Gina Raimondo, az Egyesült Államok kereskedelmi minisztere