Harmincezer új informatikai eszköz az iskolákba

CzunyineBertalanJuditAz általános iskolai tanulók felzárkózását és a pedagógusok munkáját 11,7 milliárd forintos informatikai fejlesztés segíti – mondta a köznevelésért felelős államtitkár. Czunyiné Bertalan Judit hangsúlyozta: a fejlesztés során 1855 helyen mintegy harmincezer új informatikai eszközt, köztük tantermi számítógépeket, notebookokat, tableteket telepítenek. A program keretében 4945 tantermi számítógépet, 8640 tantermi notebookot, 10 627 tanári notebookot, 5457 tabletet, valamint 4300 projektort szereznek be – összegezte az államtitkár. A projektnek 500 ezer diák és 70 ezer pedagógus a kedvezményezettje.

Czunyiné: az informatikai fejlesztés az általános iskolai tanulók felzárkózását segíti

Czunyiné elmondta, hogy Európai Uniós forrásból valósult meg a beruházás, ezért ötéves fenntartási kötelezettség az előírás. Az eszközök beszerzésénél az alacsony ár mellett az informatikai eszközök minősége, magas szolgáltatási tartalma és tartóssága is fontos szempont volt — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Internetadó: a szolgáltatókkal egyeztetett a nemzetgazdasági miniszter

csü okt 23 , 2014
Az internetadó bevezetésére vonatkozó javaslatról egyeztetett a nemzetgazdasági miniszter a távközlési szolgáltatókkal szerdán. A távközlési adó kiterjesztését az internetes telefonszolgáltatásokra az indokolja, hogy nagyon sokan áttértek az adókötelezett hagyományos telefonszolgáltatások igénybevételéről az internetes telefonálásra – mondta Varga Mihály az általa kezdeményezett egyeztetésen a minisztérium szerda esti közleménye szerint. A miniszter […]

Friss, ropogós