Google Maps: halálos túra a Ben Nevisre

A skót hegymászó szervezetek hevesen kritizálják a Google-t, véleményük szerint ugyanis térképe „potenciálisan életveszélyes” útvonalakat ajánl a Ben Nevisre és egyéb hegycsúcsokra tartó túrázóknak, és az embereket sziklaszirtekre irányítja. A John Muir Trust, a Nagy-Britannia legmagasabb hegycsúcsait felügyelő szervezet közlése szerint felvették a kapcsolatot a céggel a probléma matt, egyelőre választ nem kaptak – írja a The Guardian. A szervezetek szerint a Google Maps a Ben Nevisre, az Egyesült Királyság legmagasabb hegycsúcsára olyan túraútvonalakat ajánl, melyek nagyon veszélyesek, még a tapasztalt mászók számára is. „Még a legtapasztaltabb hegymászónak is nehézséget okozna ennek az útvonalnak a követése. Nagyon meredek, sziklás és ösvény nélküli területen vezet át, ahol még jó látási viszonyok között is nehéz megtalálni a helye útvonalat. Alacsonyan lévő felhők esetén és esőben a javasolt útvonal követése akár halálos is lehet” – mondta Heather Morning, a Mountaineering Scotland biztonsági tanácsadója. A szervezet és a John Muir Trust azt javasolja, hogy az útvonalak kialakításakor a Google konzultáljon velük vagy helyi túravezetőkkel.

„A Google térképeket a biztonságot és megbízhatóságot szem előtt tartva hozzuk létre és minél előbb kivizsgáljuk a Ben Nevis útvonalának problémáját. Amellett, hogy hiteles adatokat és nagyfelbontású képeket használunk a térkép frissítéséhez, arra bátorítjuk a helyi szervezeteket, hogy szolgáltassanak földrajzi információkat az utakról és az útvonalakról” — közölte a Google szóvivője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Okos: elindult az Év Digitális Faluja Díj pályázat

szo júl 17 , 2021
Az Év Digitális Faluja címre pályázhatnak 2021-től a digitális innovációkat alkalmazó, ötezer lakosnál kevesebbel rendelkező, magyarországi települések négy kategóriában: innovatív települési környezet, fenntartható épített és természeti környezet, innovatív társadalmi és közösségi jólét, innovatív gazdasági ökoszisztéma – közölte a Digitális Jólét Program névtelen illetékese. A közlemény szerint a díj a pályázó […]
A mi kis falunk

És még ez is...