Felvásárolták a Radoopot: Big Data, Big Business?

money-countingxA magyar Big Data szoftverfejlesztő társaságot, a Radoopot felvásárolta a RapidMiner, a prediktív elemzés egyik globális piacvezető vállalata. A felvásárló a Radoop alapjaira építve Magyarországra hozza teljes big data fejlesztési üzletágát. A fejlesztés mellett tanácsadással is foglalkozó divízió élére a Radoop eddigi vezetője, Prekopcsák Zoltán kerül. A RapidMiner minden Radoop alkalmazottat megtart, és további befektetési köröket tervez annak érdekében, hogy az újonnan alakított részleg globális bővülését felgyorsítsa.

A Radoop egy három évvel ezelőtt alakult magyar startup vállalkozás, inkubátora a hazai adatbányászati világ innovatív cége, a Dmlab volt. A hazai kutatókból és fejlesztőkből álló csapat olyan technológiai megoldást hozott létre, amely programozói háttértudás nélkül teszi lehetővé nagy mennyiségű adatok (big data) elemzését. A fejlesztést a kezdetektől nemzetközi szinten is jelentős figyelem övezte, így régóta szoros partnerséget tartottak fent a felvásárló RapidMiner-rel is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Illegális VB streamelés: a FIFA fenyeget

pén jún 20 , 2014
Abban a reményben, hogy ezzel korlátozni fogja a világbajnokság alatt illegálisan elérhető meccseket, a FIFA előzetes figyelmeztetéseket küldött több olyan oldal tulajdonosának, ahol akár csak linkként is elérhetőek sportesemények streamjei. A labdarúgó szervezet büntetőjogi felelősségükre figyelmezteti a weblap tulajdonosokat, és példátlan hatáskört követel magának az oldalak eltávolítására a világbajnokság alatt, […]

Friss, ropogós