EU-s pénzből fejleszt beszédfelismerő rendszert a Nextent

A Nextent Informatika Zrt. 607,63 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült a magyar call centerek számára készült hangbányászati rendszer nemzetköziesítése intonált kifejezések azonosítására alkalmas technológia kifejlesztésére. A megvalósításban részt vesz az Xdroid Kft., a SCI-Hálózat Zrt., és a Szegedi Tudományegyetem is. A társaság közleménye szerint a jelenlegi beszédfelismerő technológiák a beszélt nyelvek mindössze 20-25 százalékát fedik le, illetve nem képesek megbirkózni a speciális kiejtéssel, ritka kifejezésekkel, rosszabb beszédminőséggel sem, így jelen projekt célja egy olyan új, nyelvi modell nélküli technológia kifejlesztése, melynek segítségével az összes nyelv elérhetővé válik, egyszerűen felismeri a rosszul intonált beszédet, és különbséget tud tenni az azonos tartalmú, de különböző intonációjú kifejezések között.

Az elnyert összeg amúgy jól jöhetett a rendszeresen pályázó társaságnak (2005 és 2017 között tíz EU-s pályázatot nyertek), mert nyilvános cégadatok szerint, a 2016-ban elért 989 millió forintos árbevétel mellett -41 millió forint üzleti eredményt ért el a vállalat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Telenor előrehozta a karácsonyt

csü aug 3 , 2017
Korlátlan Hipernet hétvégét biztosít a Telenor minden ügyfele számára augusztus 4. és 6. között. A szolgáltató azt szeretné, hogy a korlátlan mobilinternet élményét néhány napig minden előfizetőjük maximálisan élvezhesse belföldön. Augusztus első hétvégéjén a korlátlan Hipernet-hozzáféréshez az ügyfeleknek semmi extra teendőjük nincsen: se regisztráció, se aktiváló sms küldése nem szükséges, […]