Ericsson AB: vegyes negyedéves eredmények

EricssonAz Ericsson AB svéd távközlési berendezésgyártó negyedéves nyeresége növekedéséről, ugyanakkor bevételének csökkenéséről számolt be.

A cég honlapján az szerepel, hogy az adózott eredménye 2,6 milliárd svéd koronát (1 korona=33,95 forint) tett ki, mintegy 66 százalékkal nagyobbat az egy évvel korábbi 1,6 milliárd koronánál. A bevétel ugyanakkor 15 százalékkal, 53,3 milliárd koronára csökkent az egy évvel korábbi 62,6 milliárd koronáról. Az EBIT (kamat- és adófizetés előtti eredmény) 35 százalékkal, 4,1 milliárd koronára ugrott, az EBIT ráta 7,7 százalék volt a tavalyi első negyedévi 4,9 százalék után, részben költségtakarékossági intézkedések hatására. Márciusban az Ericsson bejelentette, hogy mintegy 1200 munkahelyet megszüntet Svédországban, és számos egyéb lépést is tesz a költségek csökkentése érdekében, beleértve a működési folyamatok ésszerűsítését. A társaság arra számít, hogy a piaci feltételek továbbra is kihívást jelentenek, mivel ügyfelei még mindig óvatosak befektetéseiket illetően.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Yettel: csökkenő nyereség

sze ápr 17 , 2024
ShareTweetPinShareA Yettel Magyarország árbevétele 615 millió euróra nőtt, adózott nyeresége hatmillió euróra csökkent. A Yettel távközlési vállalat árbevétele a nemzetközi számviteli sztenderdek szerint 615 millió euróra (~242 Mrd forint*) nőtt, adózott nyeresége hatmillió euróra csökkent (~2,3 Mrd forint*) — ismertette Takács József, a Yettel Magyarország pénzügyi vezérigazgató-helyettese szerint a profit […]
Yettel

És még ez is...