Egyre több a halálos telefontöltés

iphoneEgy 18 éves kínai nő áramütés következtében meghalt álmában, holttestét a testvére fedezte fel, miután égett szagot érzett hazaérkezésekor. Egy törött iPhone 4s volt a holttest mellett, jelenti a Daily Mail nyomán a hamisitasellen.hu. Egyelőre nem tudni, hogy a nő eredeti Apple töltőt használt, vagy az olcsó hamisított változatok egyikét, amelyek már több halálesethez is kapcsolódnak. A Kínai Kriminalisztikai Szövetség szerint a nő nyakán, lábán és kezén égésnyomok voltak, így arra a következtetésre jutottak, hogy áramütés következtében halt meg.

Tavaly júliusban egy 23 éves stewardess halt meg áramütéstől, amikor hívást fogadott az iPhone 5-ösén, miközben egy hamis töltővel töltötte azt. Nem sokkal később egy 30 éves pekingi férfi esett kómába egy hasonló eset következtében. Az ő családja is a töltőt hibáztatja, ami nem eredeti Apple termék volt. Az esetek arra ösztönözték az Apple-t, hogy felajánlja: a hamis vagy rosszul tervezett töltőket kicserélje. Az Apple termékei gyorsan fogynak Kínában, ezért a hamis iPhone, iPad és iPod termékekre is nagy a kereslet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nagy kockázatot vállalnak a mikrovállalkozások

hét aug 11 , 2014
A Kaspersky Lab vállalatok körében világszerte – többek között Magyarországon is – végzett felmérése szerint a 25 alkalmazottnál kevesebbet foglalkoztató mikrovállalkozások a legkevésbé tekintik kulcsfontosságúnak az it-stratégiát. Világszerte a mikrovállalkozások csupán 19 százaléka sorolta ezt a számára legfontosabb három stratégiai terület közé, szemben a több mint száz alkalmazottal rendelkező vállalatok […]

És még ez is...