Csak a baj: a leadás helyett az eladás mellett döntött

bilincsA mezőhegyesi vasútállomáson várakozott egy fiatal a barátnőjével 2014. február 11-én délután, miközben a váróban ültek egy padon. Délután három óra körül még megvolt a fiú mobiltelefonja, amit emlékei szerint maga mellé tett le. Ez után kimentek az épületből a vasúti vágányokhoz, majd pár perc múlva vették észre, hogy nincs meg a telefonja. Visszamentek a váróba, de már csak az üres padot találták. Megkérdezték a környéken lévő embereket, de senki nem tudott segíteni nekik, ezért bejelentést tettek a rendőrségen. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya nyomozást rendelt el.

A tanúkihallgatások során megállapították, hogy egy fiatalkorú fiú találta meg a váróban hagyott telefont, amelyet hazavitt. Mivel nem tudta, hogy mit kell ilyenkor csinálni, a készüléket odaadta az édesapjának. F. János tisztában volt vele, hogy le kellett volna adnia, de inkább eladta egy ismerősének. A gyanúsított elmondta, hogy előbb megfeledkezett a telefonról, majd mivel senki nem jelentkezett érte, pénzzé tette, amelyet a családjára költött. A rendőrök a kihallgatás után lefoglalták a telefont és visszaadták a tulajdonosának. A hatóság befejezte a nyomozást és a keletkezett iratokat – F. János 42 éves magyarbánhegyesi lakossal szemben jogtalan elsajátítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – vádemelési javaslattal továbbította a Battonyai Járási Ügyészségnek — írja a police.hu.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Lekapcsolja hálózatát a Krím félszigeten az egyik legnagyobb ukrán mobilszolgáltatója, vagy nem

sze aug 6 , 2014
Lekapcsolja 48 órán belül teljes hálózatát az Oroszország által megszállt és bekebelezett Krím félszigeten Ukrajna három legnagyobb mobilszolgáltatójának egyike, az MTSZ Ukrajina – közölte kedden Dmitro Polonszkij, a Kijev által törvénytelennek tartott krími kormány miniszterelnök-helyettes, akinek szavait a vállalat később cáfolta. Polonszkij elmondta, hogy a félsziget fővárosában, Szimferopolban már nem […]

Friss, ropogós