Egyre nárcisztikusabbak a népek Magyarországon

A magyarok több mint kétharmada hetente legalább egy szelfit készít magáról – derült ki egy friss felméréséből.

Legtöbben családjukat és saját magukat fényképezik, 21 százalékuk pedig kiskedvencével fotózkodik a legszívesebben. A kutatás szerint az okostelefon-tulajdonosok nyitottak a különböző extra szelfikészítési funkciók iránt: negyven százalékuk arcszépítő funkciót, filtereket és effekteket is rendszeresen használ. A kutatásban megkérdezett felhasználók közel negyven százaléka válaszolta, hogy hetente legalább egyszer készít magáról szelfit, míg a szelfizés szerelmesei (13,3 százalék) naponta akár többször is kattintanak. A válaszadók 22 százaléka csak havonta veszi elő telefonját, hogy saját magát fotózza, hét százalékuk pedig még ennél is ritkábban, csupán évente használja okostelefonja előlapi kameráját. A szelfizés csoportosan is élvezetes, ezt a megkérdezett felhasználók is igazolták válaszaikkal: a legtöbben (50,8 százalék) családjukkal és barátaikkal fényképezkednek, illetve magukról lőnek fényképeket (37,8 százalék), de a párokkal közösen készített szelfik is gyakoriak, a felhasználók mintegy 33 százaléka fotózkodik rendszeresen szerelmével.

A szelfikészítés célja a többségnél (84,7 százalék) kétségtelenül a saját szórakoztatás, ezt követi a közösségi médiában történő megosztás (47,6 százalék), továbbá az üzleti profilon való publikálás lehetőségével is élnek páran; a megkérdezett felhasználók három százaléka posztolja rendszeresen szelfijeit üzleti, vagy reklámcélból. A felmérés kitért arra is, hogy a felhasználók milyen funkciókat preferálnak, vagy próbálnának ki a jövőben szelfikészítés során. Napjainkban az okoskészülékek kamerájában is alapfunkciónak számító filterek, valamint szűrők számítanak a legnépszerűbb extrának (54,6 százalék), ezt követik az effektek (49 százalék), majd a panorámafotó-funkció (42,3 százalék). Érdekesség, hogy az arcszépítő és a 3D megvilágítási mód is nagy népszerűségnek örvend, előbbit a felhasználók 40,8 százaléka, míg utóbbit 36,5 százaléka használja rendszeresen, vagy próbálná ki a jövőben. A felmérésből az is kiderült, hogy a válaszadók közel 40 százaléka vásárolna készüléket kizárólag előlapi kamerás (szelfikamera) extra funkciókért és minőségért. A szelfizőknek a kamera minősége rendkívül fontos, a megkérdezettek majdnem fele (43,5 százalék) legalább nyolc megapixeles, 35 százalékuk pedig legalább 16 megapixeles előlapi kameraminőséget vár el az alacsonyabb árkategóriájú okostelefonoktól is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Akár a Jézus korabeli Jeruzsálemben is túrázhatunk

pén szept 7 , 2018
A virtuális valóság (VR) technikájával mutatja be a Jézus korabeli Jeruzsálemet a város helytörténeti kiállítóhelye, a Dávid-torony Múzeum – jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű honlap szerdán. Az izraeli régészeti hatóság (IAA) szakembereinek segítségével elkészített számítógépes szimuláció újrateremti a kétezer évvel ezelőtti város utcáit és nevezetes épületeit, […]