Egy jó ügyvéd csodákra képes…

Do Kvon, a kriptokirálySemmissé nyilvánította a Terraform blokklánccég dél-koreai alapítója, a kriptokirályként is ismert Do Kvon kiadatására vonatkozó döntést a montenegrói fellebbviteli bíróság.

A Vijesti.me montenegrói hírportál a bíróság közleményét idézve a hírportál közölte, hogy a testület elfogadta a vádlott védőügyvédjének fellebbezését, semmissé nyilvánította a podgoricai felsőbíróság ítéletét, az ügyet pedig visszarendelte az alapfokú bíróságra. Az indoklás szerint a felsőbíróság eljárásbeli hibákat ejtett, nem vett figyelembe döntő bizonyítékokat, valamint a feltárt bizonyítékok nem egyértelműek, ezért a kiadatásra vonatkozó ítélet nem megalapozott.

Kvont és társát, a Terraform pénzügyeiért felelős Hon Csang Dzsunt március 23-án a podgoricai repülőtéren fogták el, amikor egy Dubajba tartó magánrepülőre készültek felszállni. Mindkét férfi hamis okmányokkal akart utazni. Júniusban közokirat-hamisítás miatt mindkét férfit négy-négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték Podgoricában.

Közben a montenegrói igazságügyi minisztériumhoz az Egyesült Államoktól és Dél-Koreától is érkezett kérelem a férfiak kiadatására. A podgoricai felsőbíróság novemberben, a kiadatásról szóló döntést követően arról tájékoztatott, hogy Kvon beleegyezett abba, hogy Dél-Koreának adják ki, ugyanakkor a végleges döntést erről az igazságügyi miniszternek kell meghoznia azt követően, hogy a férfi letöltötte a rá kiszabott börtönbüntetést Montenegróban.

Kvon blokklánccége tavaly omlott össze, a cég kriptovalutái, a terraf és a luna, elvesztették értéküket, a befektetők pedig emiatt több mint negyvenmilliárd dollárt veszítettek. A „kriptokirály” tavaly októberben még ártatlanságát hangoztatta, és az ellene megfogalmazott vádakat politikailag motiváltnak nevezte. Emellett korábban több Twitter-üzenetében hangsúlyozta, hogy „egyáltalán nincs szökésben”, azonban tartózkodási helyét „biztonsági okokra” hivatkozva nem volt hajlandó elárulni.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kapcsolódj ki és kertészkedj a szabadban!

csü dec 21 , 2023
ShareTweetPinShareA mai felgyorsult világunkban egyre inkább jellemző, hogy stresszesek, feszültek vagyunk, ez a két tényező pedig jelentősen kihathat a mindennapjainkra. A felgyülemlett feszültség levezetésének hatékony módszere lehet, ha a szabadban töltjük az időnket, kiszakadva ezzel a szürke, egyhangú hétköznapokból. A kirándulás és a különböző sportok mellett manapság egyre nagyobb népszerűségnek […]
kertesontozes.hu

És még ez is...