Döntőben a PRAUDIT- Kancellár.hu csapata

 

Az idei Cyberlympics hacker olimpián közel száz csapatból a verseny európai döntőjébe jutott a PRAUDITKancellár.hu közös csapata. A versenyt az elmúlt évekhez képest idén övezi a legnagyobb érdeklődés a csapatok számát és felkészülését tekintve. Az európai döntőben hat csapat mérkőzik az Európa legjobbja címért, amelyet tavaly a magyar csapat szerzett meg. A PRAUDIT-kancellar.hu csapat hat fővel vágott neki a három fordulós versenynek. Az első forduló sikeres teljesítését követően a második CND-lite forduló feladata egy Windows 2003 valamint egy Fedora Linux rendszer hardeningje volt. A forduló során a pontozás automatikusan történt, a rendszerekre telepített CyberNEXSClient agentek figyelték és továbbították, amennyiben egy biztonsági beállítás megtörtént. A pontok alapján a rendelkezésre álló három óra alatt a Fedora hoszton 11 sebezhetőségből nyolcat, a Windows hoszton pedig húsz sebezhetőségből 16-ot sikerült kijavítani. Az európai döntőbe jutott hat csapat augusztus 8-án mérte össze tudását, ám ennek eredménye még nem került ki a játékok honlapjára.

A PRAUDIT- Kancellár.hu közös csapata két holland csapat után, a harmadik helyen végzett a Cyberlympics etikus hacker olimpia európai döntőjében — tudta meg a [-] mínuszos.hu.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A neten is továbbítani kell az ingyenes tévécsatornákat

ked aug 13 , 2013
  Az országos műsorszórási tanács (KRRiT) döntése szerint a hét kötelezően terjesztendő (“must carry”) csatornát az online szolgáltatásokat nyújtó tévétársaságoknak is sugároznia kell. A hatóság egy 2002-es uniós direktívára hivatkozva hozta meg határozatát, mely szerint az internet is elektronikus kommunikációs hálózatnak számít. Jan Dworak, a KRRiT elnöke közlemény útján azt […]

Friss, ropogós