Döntéstámogató rendszerrel javítanák az egészségügyi szolgáltatásokat

noverAz egészségügyi szolgáltatás javítására döntéstámogató rendszert dolgozott ki 665 millió forintos beruházással a Stratis Vezetői és Informatikai Tanácsadó Kft. által vezetett konzorcium – közölte a társaság az MTI-vel. A kutatás-fejlesztési (K+F) projekthez 532 millió forint támogatást nyert a társaság és az együttműködő Óbudai Egyetem és a PPT Group Kft. Az új informatikai rendszer célja, hogy biztonságos adattárolás mellett a páciensek egészségügyi információi megoszthatók legyenek a kiválasztott egészségügyi szolgáltatókkal. A rendszer továbbá lehetővé teszi majd a páciensek jövőbeni ellátásainak nyilvántartását, a betegek preferenciáinak figyelembevételével az ellátások optimális helyének és időpontjának kiválasztását.

A konzorcium a projekt keretében előállított prototípus termékké alakításával és a megfelelő informatikai szolgáltatók kiválasztásával foglalkozik. A társaság becslése szerint az egészségügyi informatika jogi szabályozását, illetve a termék értékesítését követően a rendszer testre szabása még 3-6 hónap lehet és majd csak ezután lesz kiajánlható alkalmazás az egészségügyi szolgáltatók és a páciensek számára.

A budapesti székhelyű Stratis Kft. 1998-ban alakult, mára 50 tanácsadóval dolgozik. A nyilvános cégadatok szerint a kft. nettó árbevétele tavaly 1,287 milliárd forint, 2012-ben 832 millió forint volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.