Döntéstámogató rendszerrel javítanák az egészségügyi szolgáltatásokat

noverAz egészségügyi szolgáltatás javítására döntéstámogató rendszert dolgozott ki 665 millió forintos beruházással a Stratis Vezetői és Informatikai Tanácsadó Kft. által vezetett konzorcium – közölte a társaság. A kutatás-fejlesztési (K+F) projekthez 532 millió forint támogatást nyert a társaság és az együttműködő Óbudai Egyetem és a PPT Group Kft. Az új informatikai rendszer célja, hogy biztonságos adattárolás mellett a páciensek egészségügyi információi megoszthatók legyenek a kiválasztott egészségügyi szolgáltatókkal. A rendszer továbbá lehetővé teszi majd a páciensek jövőbeni ellátásainak nyilvántartását, a betegek preferenciáinak figyelembevételével az ellátások optimális helyének és időpontjának kiválasztását.

A konzorcium a projekt keretében előállított prototípus termékké alakításával és a megfelelő informatikai szolgáltatók kiválasztásával foglalkozik. A társaság becslése szerint az egészségügyi informatika jogi szabályozását, illetve a termék értékesítését követően a rendszer testre szabása még 3-6 hónap lehet és majd csak ezután lesz kiajánlható alkalmazás az egészségügyi szolgáltatók és a páciensek számára.

A budapesti székhelyű Stratis Kft. 1998-ban alakult, mára 50 tanácsadóval dolgozik. A nyilvános cégadatok szerint a kft. nettó árbevétele tavaly 1,287 milliárd forint, 2012-ben 832 millió forint volt.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Megkeverte a Lenovo: itt a MIIX 3 tablet

pén szept 12 , 2014
Lenovo bemutatta a Lenovo a MIIX 3 tabletet. Alumínium háza 9,1 milliméter vastagságú és kevesebbet nyom fél kilónál. A tablet nyolc vagy tízhüvelykes kivitelben vásárolható meg. A gyártó szerint a tükrözésmentes és tízpontos multi-touch képernyő mind erős, mind gyenge fényviszonyok között jól használható. A MIIX 3 előtelepítve tartalmazza a Windows […]

És még ez is...