Furcsa: a madártani egyesület nem foglalkozna a növényekkel és a rovarokkal

További állatfajok meghatározását segítő okostelefonos alkalmazások kifejlesztését tervezi a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület – nyilatkozta az MME szóvivője.

Az egyesület és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület eddig két ingyenes – madárfelismerő, valamint kétéltű- és hüllőhatározó – alkalmazást készített, Orbán Zoltán elmondása szerint a következőkben pedig sor kerülhet az emlősöket és a halakat felismerő applikációk kidolgozására is. Emellett várhatóan heteken belül elkészül a madárfelismerő alkalmazás bővített változata, így a Magyarországon előforduló összes, 413 madárfaj azonosítására lesz lehetőség – tette hozzá. A szóvivő ugyanakkor jelezte, hogy növényekre és rovarokra vonatkozó applikációt valószínűleg nem készítenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Lengyel cég látná el az általános iskolákat digitálos mikroszkóppal

sze ápr 19 , 2017
A digitális mikroszkóp-gyártó lengyel Infinoptix a magyar piacra is bevezeti egyik készülékét, a hat objektívvel felszerelt digitális mikroszkópot, amely az általános iskolák és házilaborok népszerű darabjává válhat. A műszer közvetlenül a számítógéphez csatlakoztatva lehetővé teszi az akár 600-szorosára felnagyított kép tanulmányozását és video formátumban való rögzítését is. A digitális mikroszkópok […]

Friss, ropogós