Digitális turisztikai fejlesztést indít a szegedi Monguz Kft.

A szegedi Monguz Információtechnológiai Kft. 179,85 millió forint EU-s támogatást nyert a digitális kulturális turizmus fejlesztését célzó projektjének megvalósítására, a beruházás eredményeként innovatív technológiák felhasználásával, új-generációs integrált turisztikai platform (Turizmus 4.0 Platform, rövidítve T4P) jön létre. A cég közleménye szerint a platform a jelenleg jórészt közintézményi gyűjteményekben és adatbázisokban szunnyadó kiaknázatlan tartalmakat és a hozzájuk kapcsolódó értékes kiegészítő információkat dolgozza fel, teszi láthatóvá és értékesíthetővé a turizmus számára nyílt applikációkkal elérhető innovatív alkalmazások, attrakciók segítségével.

A támogatással együtt a fejlesztés teljes költsége 327 millió forint – mondta Pancza János a társaság egyik ügyvezető igazgatója. A kétéves fejlesztés során létrejövő platform megkönnyíti a turizmusban érdekelt szereplők közötti tartalomkezelést és -cserét, kapcsolatok kiépítését és menedzselését, innovatív turisztikai termékek, szolgáltatások létrehozását és bevezetését. A társaság már húsz éve foglalkozik a könyvtárak it-infrastruktúrájának fejlesztésével. A közgyűjteményi informatika és a tudásmenedzsment területén szerzett szakértelmük eredménye a Qulto rendszer, amely könyvtárak, múzeumok, levéltárak számára kínál integrált megoldásokat az intézményi munkafolyamatok teljeskörű támogatására.

A társaság 2019-es éves beszámolója még nem található meg az Igazságügyi Minisztérium céginformációs oldalán. A 39 főt foglalkoztató társaság 2018-ban 370,3 millió forint árbevételt ért el, üzemi eredménye 73,5 millió forint volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Vodafone: helytálltunk

hét jún 15 , 2020
„Magyarország világviszonylatban is kiemelkedő minőségű hálózati infrastruktúrája, és ennek keretében a Vodafone Magyarország is jól vizsgázott az elmúlt hónapokban. Szolgáltatói oldalról kijelenthetjük, hogy ebben az időszakban sikerrel teljesítettük első számú prioritásunkat: kapcsolatban tartottuk Magyarországot a járványügyi védekezés szakaszában, amikor a kapcsolattartás elősegítése volt az elsődleges cél. A válság jelenlegi, második […]
Budai J. Gergő, a Vantage Towers Zrt. vezérigazgatója

És még ez is...